Sok BIO żurawina naturalny 100% tłoczony 300 ml - VIBIO
Sok BIO żurawina naturalny 100% tłoczony 300 ml - VIBIO
Produkt niedostępny
BIO sok żurawina - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | VIBIO |
Skład: 100% sok z ekologicznych owoców żurawiny.
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO sok żurawina - Opis produktu
Sok tłoczony na zimno bezpośrednio z owoców żurawiny, pochodzących z certyfikowanych, ekologicznych upraw. Bez dodatku cukru, wody i kwasku. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sok poddany procesowi pasteryzacji, co przedłuża jego trwałość i pozwala na zachowanie naturalnych właściwości.
Osad jest zjawiskiem naturalnym, smak i wartości odżywcze mogą ulegać zmianie w zależności od odmiany owoców. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.
ŻURAWINA A UKŁAD MOCZOWY
Kwaśne substancje w owocach żurawiny posiadają zdolności obnizające pH moczu, a kwaśne środowisko utrudnia rozwój bakterii. Proantocyjanidyny znajdujące się w żurawinie zapobiegają przyczepianiu się bakterii E. coli do nabłonków dróg moczowych. To właśnie te bakterie są główną przyczyną powstawania infekcji dróg moczowych. Dodatkowo witamina C zawarta w żurawinie działa przeciwzapalnie.
Żurawina posiada bardzo bogaty pod względem odżywczym skład. Jest dobrym źródłem węglowodanów, błonnika, flawonoidów, polifenoli, kwasów organicznych, witamin z grupy B, a także witaminy C i karotenu. Zawiera sporo minerałów, w tym: żelazo, sód, potas, magnez, wapń, fosfor, jod i cynk.
SOK TŁOCZONY NA ZIMNO TO NIE KONCENTRAT!
BIO sok z żurawiny nie pochodzi z koncentratów, w odróżnieniu od innych powszechnie dostępnych soków. Koncentrat otrzymuje się w procesie odparowywania wody z owoców za pomocą fizyczno-chemicznych procesów. W trakcie produkcji soku koncentrat zostaje ponownie uzupełniony wodą. Tym sposobem otrzymany produkt traci większość cennych witamin.
Sok tłoczony na zimno otrzymuje się wprost ze świeżych, umytych i starannie wyselekcjonowanych owoców, przez co zachowuje on wszystko, co najlepsze z darów natury.