Pasta curry czerwona 400g - COCK BRAND
Pasta curry czerwona 400g - COCK BRAND
Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|---|
Tajlandia | COCK BRAND | 2026-01-26 |
SKŁAD: Suszone chili czerwone 28%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki kaffir, galangal, nasiona kolendry, kmin
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND - Zastosowanie
Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Przygotowanie bazy dania dla 2 - 3 osób:
Do rozgrzanego oleju (2 stołowe łyżki) dodajemy 50g pasty curry, mieszamy i podsmażamy około 3 minut, dodajemy ok 400ml mleka kokosowego i cały czas mieszając podgrzewamy 1 - 2 minut. Zamiast mleczka możemy wykorzystać bulion lub wodę, a gotowe danie podać z odrobina jogurtu, śmietany lub śmietanki sojowej. Do tak przygotowanej bazy dodajemy warzywa i tofu lub nasze ulubione mięso, krewetki czy inne owoce morza. Mięso może być uprzednio podsmażone lub surowe - wówczas dusimy je, aż zmięknie. Całość serwujemy z ryżem, pszennym lub ryżowym makaronem.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND - Opis produktu
Pasta curry o oryginalnym, pikantnym smaku i doskonałym aromacie. Ceniona zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki - aromatyczne zioła i przyprawy dające produkt wyrazisty w smaku oraz idealnie podkreślający smak przygotowywanych z nim dań.
Czerwona pasta curry to jedna z trzech wersji past do przygotowywania najpopularniejszego tajskiego posiłku - czerwonego tajskiego curry. Pasta czerwona to średnio ostra pasta, w skład której wchodzi m.in. galangal, trawa cytrynowa, czerwone chili oraz skórka limonki - kompozycja mocno aromatyczna i średnio pikantna.
Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań przez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.