BIO Paluszki żytnie pełnoziarniste 45 g - PIĘĆ PRZEMIAN
BIO Paluszki żytnie pełnoziarniste 45 g - PIĘĆ PRZEMIAN
- skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
PIĘĆ PRZEMIAN | 2025-10-09 |
Pełnoziarnista mąka żytnia (89,70%), tłuszcz * (6,5%), zakwas (mąka żytnia, woda) (2,2%), sól himalajska (1,6%).
Wszystkie składniki, oprócz soli himalajskiej pochodzą z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza w 100g paluszków:
Węglowodany: 78,91 g
Tłuszcze: 5,07 g
Białko: 10,50 g
Błonnik: 2,22 g
Sól: 1,35%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Jako samodzielna przekąska, dla wegetarian, wegan i nie tylko.
- Opis produktu
Paluszki pojawiły się na rynku europejskim po raz pierwszy prawdopodobnie w 1935 r., a ich przepis został przywieziony z USA. Inne przesłanki mówią jednak, że przepis na tę przekąskę przywędrował z Syrii dopiero w 1949 r.
Paluszki to tradycyjna przekąska, którą każdy zna z dzieciństwa i często powraca do niej w życiu dorosłym. Chrupiący przysmak doskonale nadaje się na prywatne spotkania, imprezy i domówki. To smakołyk, po który bez obaw mogą sięgać także wegetarianie i weganie.
Paluszki BIO powstają z mąki żytniej razowej (na zakwasie), która jest bogata w błonnik i składniki mineralne.
- Przeciwwskazania
Informacje dla alergików: paluszki zawierają gluten.