OTO Truskawka liofilizowana 20g - Otolandia
OTO Truskawka liofilizowana 20g - Otolandia
OTO Truskawka liofilizowana 20g Otolandia - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|---|
Polska | Otolandia | 2025-02-01 |
SKŁAD: 100% liofilizowane truskawka
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 1600 kJ / 380 kcal
tłuszcz 6,0 g
w tym kwasy nasycone 0,5 g
węglowodany 67,0 g
w tym cukry 45,7 g
błonnik 15,0 g
białko 7,0 g
sól 0,01 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
OTO Truskawka liofilizowana 20g Otolandia - Zastosowanie
Liofilizowane owoce i warzywa to wyśmienity dodatek do kasz, płatków śniadaniowych i owsianki. To nie wszystko! Owoce mogą być pyszną i zdrową przekąskę, można dodawać je także do: jogurtów, koktajli, serków, musli, deserów, kompotów, ciast, lodów, gofrów, naleśników.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym pomieszczeniu, temperatura do 25°C.
OTO Truskawka liofilizowana 20g Otolandia - Opis produktu
OtoLandia jest polską firmą, która zajmuje się produkcją i sprzedażą zdrowej żywności. Za cel przedsiębiorstwo postawiło sobie tworzenie jedzenia, które bazuje na prostym składzie, dobrze znanych surowcach i nie wymaga długiego czasu przygotowywania. W szerokim i różnorodnym asortymencie znajdują się między innymi: kulki ryżowe, warzywa liofilizowane, kaszki oraz owoce liofilizowane.
Wyczekiwane co roku, w okolicach maja i czerwca truskawki, teraz w zasięgu ręki przez cały rok! Niskokaloryczne, smakowite i wspaniale chrupiące liofilizowane truskawki od OtoLandii to przekąska idealna. Przy tej chwili przyjemności dostarczamy również do organizmu, m.in. witaminę C i B, minerały i błonnik.
Liofilizacja to proces usuwania wody z produktu spożywczego w stanie zamrożenia przy udziale niskiej temperatury (do -50°C) i obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na tym, że lód natychmiast przechodzi w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C. Produkt poddany procesowi liofilizacji nazywany jest liofilizatem. Liofilizowane owoce nie tracą swoich wartości odżywczych i są równie zdrowe jak ich świeża wersja.
- Pamiętaj! Każda porcja truskawki liofilizowanej dostarcza Ci wiele cennych składników, między innymi: błonnik, witaminy z grupy B i C, minerały, przeciwutleniacze, związki fitochemiczne,
- 100% liofilizowanych owoców,
- bez sztucznych dodatków,
- bez cukru.