info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Orzech brazylijski właściwości, orzechy brazylijskie cena
Orzech brazylijski właściwości, orzechy brazylijskie cena
Orzech brazylijski właściwości, orzechy brazylijskie cena
Orzech brazylijski właściwości, orzechy brazylijskie cena

Orzechy brazylijskie 500g - VIVIO

32,90 zł(17)
  duża dostępność
POZOSTAŁE GRAMATURY:

Orzechy Brazylijskie Wartości odżywcze

Składniki: Orzechy brazylijskie

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej

osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Orzechy Brazylijskie Zastosowanie

  • sprawdzą się jako dodatek do owsianek, granoli czy musli
  • będą dobrym wyborem jako przekąska do lunchboxa 
  • idealne do wszelkiego rodzaju sałatek a także do wypieków 
  • po zmieleniu mogą stanowić wartościowy dodatek do farszu czy pasty kanapkowej


Orzechy Brazylijskie Film


Orzechy Brazylijskie Opis

 

Orzechy brazylijskie - należą do jednych z najbardziej wartościowych orzechów dzięki zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Są znane są głównie z dużej ilości selenu- już kilka orzechów jest w stanie pokryć nasze dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek. Orzechy brazylijskie są również źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości a także magnezu, cynku i wapnia. 

 


orzechy brazylijskie

 

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIABrazylia / Boliwia / Peru
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
3 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY1000g

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


KOKTAJL Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI
PRZEPIS

KOKTAJL Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI

Składniki:

  • 1 garść orzechów brazylijskich
  • 150 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka kawy lub 30 g czekolady
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego lub pół łyżeczki wanilii 
 

Przygotowanie:

Kawę/czekoladę rozpuszczamy w mleku, orzechy mielimy w młynku. Orzechy po zmieleniu wraz z pozostałymi składnikami wsypujemy do blendera i mieszamy na masę o gładkiej konsystencji.

CIASTECZKA OWSIANE
PRZEPIS

CIASTECZKA OWSIANE

Składniki:

- 200 g mąki pszennej
- 250 g płatków owsianych górskich
- 240 g roztopionego masła
- 1 łyżeczka sody
- 200 g brązowego cukru
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kardamonu
- 60g posiekanych orzechów brazylijskich
- 100 g ziarna słonecznika

Wykonanie:

Wymieszać osobno suche i mokre składniki. Do mokrych dodawać porcjami suche i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 20 min do zarumienienia.

PODWIECZOREK Z KOMOSĄ RYŻOWĄ
PRZEPIS

PODWIECZOREK Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

Składniki:

- 250 g jogurtu naturalnego
- ok. 10 łyżeczek nasion chia
- 100 g dżemu truskawkowego
- pół szklanki białej komosy ryżowej
- 2 łyżki ksylitolu
- 2-3 jabłka
- 2 łyżeczki cynamonu
- garść dowolnych orzechów

Wykonanie:

Komosę gotujemy w wodzie z dodatkiem ksylitolu przez ok. 15 minut. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w dość grubą kostkę i dusimy na małym ogniu z dodatkiem cynamonu i kilku łyżek wody, od czasu do czasu mieszając.
Pierwszą połowę nasion chia mieszamy z jogurtem naturalnym, drugą z dżemem truskawkowym.
W pucharkach układamy warstwowo: jogurt naturalny z chia, dżem truskawkowy z chia, ugotowaną komosę ryżową, prażone jabłka. Całość posypujemy ulubionymi orzechami i odstawiamy do lodówki do całkowitego schłodzenia.