DLA ZAMÓWIEŃ OD 129ZŁ dodajemy PREZENT Baton RAW FIT kokos, kakao GRATIS!    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Olejek jojoba surowiec kosmetyczny 50ml - VIVIO

%Olejek jojoba do twarzy, olej jojoba cena właściwości

Olejek jojoba surowiec kosmetyczny 50ml - VIVIO

Cena regularna: 13,39 zł
8,99 zł
Najniższa cena z 30 dni: 13,39 zł
Cena za 1KG / 1L: 17,98 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

- skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
IzraelVIVIO

- Zastosowanie

Wykorzystanie olejku jojoba w kosmetyce

  • składnik kosmetyków, maści i balsamów
  • baza olejków do kąpieli
  • olejek do masażu i demakijażu
  • baza do perfum

 

Zaleca się stosowanie olejków w celach kosmetycznych w odpowiednich ilościach, po wcześniejszym rozcieńczeniu ( 0,5 - 5 % roztwór w bazowym oleju roślinnym) i przeprowadzeniu próby uczuleniowej. W tym celu na oczyszczoną skórę nanieść rozcieńczony olejek. Jeśli w ciągu 24 godzin nie wystąpi reakcja uczuleniowa, można wprowadzić sprawdzony produkt do użytku. Nie zaleca się stosowania olejków bezpośrednio na skórę bez rozcieńczenia, gdyż grozi to reakcjami niepożądanymi, alergicznymi lub może nawet prowadzić do poparzenia.

 

 

 

UWAGA

W aktualnej ofercie mamy dostępne olejki kosmetyczne z pipetą oraz z zakrętką. Docelowo przy olejkach będzie zakrętka. Olejki z pipetą będą w sprzedaży jedynie do wyczerpania zapasów. 

- Opis produktu

Olejek nierafinowany

Olej jojoba to olej o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą.


Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. 

W jego skład wchodzi dużo kwasów tłuszczowych, a także spore ilości witaminy A, E i F. Olej jojoba powszechnie stosowany jest do produkcji kosmetyków.

Opinie klientów