MK Fiber Mix 340g MK Nutrition
MK Fiber Mix 340g MK Nutrition
Produkt niedostępny
Mieszanka chlebowa Fiber Mix - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
Składniki: błonniki roślinne (ziemniaczany, owsiany), białko jaja kurzego, łuska babki jajowatej, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, wodorowęglan sodu; sól, stabilizatory: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza w 100g suchej mieszanki:
- Wartość energetyczna: 898 kJ / 219 kcal
- Tłuszcz: 0,3g
- – w tym tłuszcze nasycone: 0,1g
- Węglowodany: 17g
- – w tym cukry: 0,2g
- Białko: 21g
- Sól: 5,1g
- Błonnik: 47g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mieszanka chlebowa Fiber Mix - Zastosowanie
Do wypieku pieczywa potrzebna będzie foremka np. „keksówka” o wymiarach 25x11x7cm lub innych zbliżonych (wyłożona pergaminem). Do przygotowania ciasta oprócz suchej mieszanki niezbędna będzie jeszcze woda i twaróg (bez znaczenia jaki, może być chudy, półtłusty lub tłusty).
Upieczony chlebek przechowywany w suchym i przewiewnym miejscu może stać nawet tydzień, a w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nawet dłużej.
Polecany dla osób, które będąc na dietach poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Mieszankę należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Mieszanka chlebowa Fiber Mix - Opis produktu
Mieszanka chlebowa FIBER MIX wraz z opisem przygotowania (recepturę dołączoną do opakowania), do przygotowania 2 bochenków chleba o masie około 680g każdy.
Upieczony chlebek przechowywany w suchym i przewiewnym miejscu może stać nawet tydzień, a w lodówce, zawinięty w folię aluminiową lub schowany do pudełka nawet dłużej. Polecany dla osób, które będąc na dietach poszukują alternatywy dla standardowego pieczywa.
Mieszanka jest nisko węglowodanowa, odpowiednia dla, m.in. osób na diecie Keto. Średnio 5,5g WW/100g gotowego chleba
- Produkt dla diabetyków, insulinoopornych, osób na dietach nisko węglowodanowych, w tym KETO;
- Przygotowanie ciasta w 5 minut;
- Gotowy chleb w około 1 godzinę i 30 minut;
- Mieszanka na 2 duże bochenki chleba (2x 680g);
- Gotowy chlebek można mrozić.
Mieszanka do samodzielnego wypieku pieczywa, które wyglądem zewnętrznym jak i na przekroju przypomina standardowe jasne pieczywo.
- NISKA zawartość węglowodanów w gotowym chlebie;
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego oraz białka;
- W konsystencji imituje klasyczne jasne pieczywo;
- NISKOKALORYCZY!