Miód z truskawką 430g P. Sadowskich - Pasieki Sadowskich
Miód z truskawką 430g P. Sadowskich - Pasieki Sadowskich
Produkt niedostępny
Miód z truskawką 430g P. Sadowskich - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Pasieki Sadowskich |
SKŁAD: miód wielokwiatowy nektarowy 97%, liofilizowana truskawka 3%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Miód z truskawką 430g P. Sadowskich - Zastosowanie
STOSOWANIE
Miód z truskawką świetnie pasuje do kanapek, owsianek, koktajli i lodów. Doskonale smakuje również na ciepłym toście jak i na innych rodzajach pieczywa.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Oczywiście, jeśli w domu jest ciepło to można trzymać miód w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu, tylko wysokie są niebezpieczne.
Miód z truskawką 430g P. Sadowskich - Opis produktu
Kremowy miód z truskawką od Pasieka Sadowskich to połączenie naturalnego miodu wielokwiatowego z 3% liofilizowanej truskawki. Doskonały wybór zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.
Truskawka dodana do miodu poddana została liofilizacji. Liofilizacja to proces suszenia produktów poprzez mrożenie. Dzięki niskiej temperaturze i niskiemu ciśnieniu żywność oprócz tego, że zamarza, traci też wodę, która odparowuje. Po tym procesie produkty wciąż zachowują ten sam smak oraz zestaw białek, tłuszczy, cukrów oraz witamin i składników mineralnych.
Właściwości miodu z truskawką:
- wszystkie właściwości miodu wielokwiatowego połączone z wartościami owocu truskawki
- miód wielokwiatowy jest polecany w chorobach alergicznych dróg oddechowych, jak astma oskrzelowa atopowa (alergenna) lub katar sienny
- truskawka zapewnia dodatek potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, żelaza, cynku i manganu - prawdziwa kopalnia minerałów!
- dodatek truskawki wzbogaca miód o dodatkowe witaminy zawarte w owocach - witaminę A, B1, B2, B3, B6, C, E a również kwas foliowy oraz błonnik
- owoc truskawki jest źródłem antyoksydantów
- truskawka pomaga regulować pracę układu trawiennego - wzmacnia perystaltykę jelit i wspomaga trawienie