
Kilka słów o marce
Historia pasieki sięga lat 40-tych, około roku 1995 liczba pni (pszczelich rodzin wraz z ulem i plastrami) zaczęła z sezonu na sezon rosnąć, by na przełomie 2003/2004 roku przekroczyć setkę. Obecnie nasza pasieka liczy około 250 pni pszczelich wielkopolskich. Firma posiada w pełni wyposażoną pracownię pszczelarską. Oprócz pasiek stacjonarnych prowadzone są też pasieki wędrowne - wszystko po to, by osiągnąć jak najlepszą jakość miodów. W 2009 roku pasieka wygrała konkurs na najlepszą Pasiekę Towarową Podkarpacia, a ich miody często zajmują wysokie miejsca w konkursach.
Miód z pyłkiem i propolisem 400g H&H - Wartości odżywcze
SKŁAD: miód 80%, pyłek pszczeli 19%, propolis 1%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Miód z pyłkiem i propolisem 400g H&H - Zastosowanie
Do przegotowanej i ostudzonej poniżej 40 °C wody, wieczorem dodać od 1 do 3 łyżeczek miodu. Wyciągnąć łyżeczkę oraz przykryć spodkiem i pozostawić na noc. Rano wymieszać i wypić na czczo, około 20 minut przed posiłkiem.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Miód z pyłkiem i propolisem 400g H&H - Opis produktu
Pyłek pszczeli zawiera proteiny (białka), węglowodany, lipidy, witaminy: A, B, E, P, kwas pantotenowy, biotynę, sole mineralne oraz substancje aktywne biologicznie. W połączeniu z miodem wszystkie składniki są lepiej i szybciej wchłaniane przez organizm.
WŁAŚCIWOŚCI PYŁKU W MIODZIE:
- pyłek w miodzie można stosować na wzmocnienie odporności w okresie jesienno-zimowym lub wiosennym
- stosowany jest jako naturalny suplement w celu uzupełnienia poziomu witamin i minerałów
- posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, przeciwalergiczne, obniżające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne (obniżające czynniki stresu) i osłonowe
- korzystnie wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek oraz na kondycję fizyczną i psychiczną
- pyłek w miodzie jest łatwiej przyswajalny od pyłku suszonego ze względu na wcześniejsze działanie enzymatyczne miodu
- skład: 20% pyłku pszczelego, 80% miodu wielokwiatowego
Pyłek wspiera serce i naczynia krwionośne. Posiada właściwości odtruwające, antybiotyczne, przeciwzapalne, pielęgnacyjne. Wspiera pobudzanie czynności szpiku kostnego, pracę wątroby, nerek, żołądka, układu nerwowego i oddechowego. Polecany także przy nadciśnieniu, miażdżycy.
Propolis, zwany też kitem pszczelim, jest potrzebny pszczołom do wyściełania wnętrza ula, dzięki czemu jego konstrukcja zostaje uszczelniona i wzmocniona. Propolis można więc porównać do muru ochronnego budowli o właściwościach dezynfekujących i antyseptycznych. To właśnie ta cecha zadecydowała, że człowiek postanowił skorzystać z pszczelego dobrodziejstwa, co ma miejsce w branży spożywczej, kosmetycznej oraz w medycynie. Propolis nadaje silne właściwości bakteriobójcze.
PRODUCENT | Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 2 pkt |