Mieszanka na ciastka korzenne bez glutenu 600g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka na ciastka korzenne bez glutenu 600g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka na ciastka korzenne bez glutenu 600g - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
PIĘĆ PRZEMIAN | 2024-10-06 |
Skład: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,73 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mieszanka na ciastka korzenne bez glutenu 600g - Opis produktu
Mieszanka do przygotowania ciasteczek bezglutenowych o korzennym aromacie. Doskonale sprawdzą się na diecie bezglutenowej.
Sposób przygotowania: Mieszankę na ciastka bezglutenowe wsyp do miski. Dodaj 1 jajko i 200 g masła. Uformuj ciasto i owiń folią spożywczą. Ciasto włóż do lodówki na min. 1 godzinę. Po schłodzeniu rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciasteczka można formować w rękach. Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 12-18 minut w temperaturze 180°C.