Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 500g Pięć Przemian - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 500g Pięć Przemian - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 500g - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
PIĘĆ PRZEMIAN | 2025-01-07 |
Skład:Bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowe płatki owsiane, mąka teff, płatki teff, orzechy włoskie (13%), siemię lniane (brązowe), pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna –1528kJ /365kcal;
Tłuszcze – 17g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,8g;
Węglowodany – 39g, w tym cukry: 2,1g;
Błonnik – 17g;
Białko – 12g;
Sól – 1,7g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 500g - Zastosowanie
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi marki Pięć Przemian to prosty sposób na przygotowanie pełnowartościowego pieczywa z dodatkiem obfitujących w witaminy orzechów włoskich. Aby upiec pyszny chleb, który zachwyci Cię swoim niepowtarzalnym aromatem o poranku, wystarczy:
- Przesypać mieszankę do wypieku chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi do wysokiej miski, a następnie dodać do niej około 500ml mocno gazowanej wody i wymieszać całość;
- Przygotować formę do ciasta (najlepiej małą keksówkę), posmarować ją wybranym tłuszczem i obsypać płatkami owsianymi lub płatkami teff;
- Przygotowaną masę na chleb należy przełożyć do keksówki;
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 190oC, a następnie piec w nim chleb przez około 90 minut;
- Po upływie odpowiedniej ilości czasu, wyciągnąć chleb z piekarnika i pozostawić go do ostygnięcia.
Tak przygotowane pieczywo najlepiej podawać w towarzystwie sałatki ze świeżych pomidorów z dodatkiem ulubionych ziół. W sten sposób przygotujesz nie tylko smaczne, ale przede wszystkim pełne wartości odżywczych śniadanie.
Warunki przechowywania:Mieszankę do wypieku chleba bezglutenowego należy przechowywać w chłodnymi suchym miejscu, z dala od bezpośredniego źródła światła. Zgodnie ze wskazaniami producenta, produkt powinniśmy zawsze przechowywać szczelnie zamknięty, aby w ten sposób chronić go przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych, na przykład moli kuchennych.
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 500g - Opis produktu
Mieszanka do chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi to doskonała propozycja dla wszystkich tych osób, które na co dzień zmagają się objawami choroby trzewnej (celiakii). Niniejszy produkt jest nie tylko bezpieczną alternatywą dla tradycyjnego chleba, ale także (a nawet przede wszystkim) prawdziwą skarbnicą witamin z grupy B, których suplementacja tak ważna jest w przebiegu nietolerancji glutenu. Ponadto, mieszanka do chleba bezglutenowego dostępna w naszym sklepie, to produkt w 100% wegański i bogaty w białko. Dlatego też, zalecany jest w diecie osób, które na co dzień rezygnują ze spożywania mięsa. Wypróbuj już dziś aromatyczny chleb bezglutenowy z dodatkiem chrupiących orzechów włoskich, który bez trudu przygotujesz u siebie w domu!