Masło orzechowe z olejem kokosowym 900G - VIVIO

Masło orzechowe z olejem kokosowym 900G - VIVIO
Produkt niedostępny
- skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Masło orzechowe 80%, olej kokosowy 20%
Wartość odżywcza | W 100g produktu | % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 2757 kJ/666 kcal | 33% |
Tłuszcz | 57 g | 81% |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 23 g | 115% |
Węglowodany | 15,4g | 6% |
W tym | ||
Cukry | 5 g | 5,6% |
Błonnik | 5,8g | - |
Białko | 20 g | 40% |
Sól | 0,013 g | 0,02% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
- idealnie komponuje się z kanapką pełnoziarnistą
- do ciast, deserów, lodów, owoców
- nadaje znakomity smak obiadom z dodatkiem gotowanych lub pieczonych warzyw
- Opis produktu
Masło orzechowe pozyskuje się z orzechów arachidowych - zwanych też ziemnymi i fistaszkami. Orzechy są poddawane prażeniu w bardzo wysokiej temperaturze - aż 200*C. Proces ten sprawia, że z białego zmieniają one kolor na brązowy.
Masło orzechowe ViVio na tle innych wyróżnia szczególnie wysoka zawartość orzechów arachidowych. Jedynie masła orzechowe 100 % gwarantują czerpanie najlepszych korzyści z jego spożywania.
Orzechy arachidowe są skarbnicą nienasyconych kwasów tłuszczowych i kwasu oleinowego. Masło orzechowe jest bogatym źródłem białka oraz wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Orzeszki arachidowe polecane są też sportowcom, dzięki złożonej dawce węglowodanów, białka i dużej ilości witamin z grupy B - zapewni to podczas treningu prawidłową gospodarkę energetyczną i przyczyni się to do budowania masy mięśniowej.
Masło orzechowe jest także ciekawym urozmaiceniem diety wegańskiej i wszelkich diet roślinnych. Nadaje się do spożywania na różne sposby - jako samodzielna przekąska, smarowidło do pieczywa, dodatek do ciast, ciasteczek, deserów, czy sosów obiadowych.
Masło orzechowe zostało przełamane smakiem oleju kokosowego. Taka kompozycja smakowa przypadnie do gustu każdemu, kto poszukuje nowych doznań kulinarnych. Masło orzechowo-kokosowe to połączenie tradycyjnej wersji masła orzechowego z egzotycznym, lekko słodkim smakiem kokosa. Spożywając je czerpiemy wartościowe składniki zawarte w orzecharz ziemnych oraz orzechach kokosa.