Makaron świderki z czerwonej soczewicy 250g - Bartolini
Makaron świderki z czerwonej soczewicy 250g - Bartolini
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|---|
Polska | Bartolini | 2027-09-30 |
mąka z soczewicy czerwonej
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartości energetyczne 1477kJ / 348kcal
Tłuszcz całkowity 1,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Węglowodany przyswajalne 56g
w tym cukry 5,1g
Błonnik 5,8g
Białko 26g
Sól 0,01g
ALERGENY
pszenica
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Wrzucać do wrzątku.
Główny składnik makaronów z warzywnymi i mięsnymi sosami, zapiekanek i sałatek makaronowych, dodatek do dań głównych i sałatek makaronowych.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Opis produktu
Bezglutenowy, niskokaloryczny makaron dla miłośników połączenie tradycji z nowoczesnością. Makaron przygotowany został z mąki z czerwonej ciecierzycy w formie świderków (fusilli) w czerwonym, efektownie wyglądającym w różnych daniach kolorze.
Makaron ten charakteryzuje się dużą zawartością wartości odżywczych: białka, błonnika, witamin i minerałów. Idealny dla osób kochających dania z makaronem i będących na diecie bezglutenowej. Wśród makaronów wyróżnia się dużą zawartością białka.
Doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym, dodatek do zup, zapiekanek i sałatek makaronowych.
Producent makaronu, Bartolini to firma polska łącząca tradycję i nowoczesne rozwiązania technologiczne, która produkuje i sprzedaje makarony już od 25 lat.