info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
-14%Makaron 6-jajeczny 250g Bartolini
Makaron 6-jajeczny 250g Bartolini

Makaron 6-jajeczny 250g - Bartolini

4,75 zł4,09 zł
Najniższa cena z 30 dni: 4,09 zł

Produkt niedostępny


- Wartości odżywcze

mąka makaronowa pszenna, jaja świeże 23%

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartości energetyczne 591kJ / 140kcal

Tłuszcz całkowity 1,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g

Węglowodany 26g

w tym cukry <0,5g

Błonnik 2,2g

Białko 5,2g

Sól 0,02g

 

ALERGENY

pszenica


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


- Zastosowanie

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Wrzucać do wrzątku.

Doskonały dodatek do zup, szczególnie do rosołu.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


- Opis produktu

Sześciojajeczny makaron Bartolini to produkt inspirowany tradycją kulinarną i przygotowany zgodnie z recepturą stosowaną w naszym kraju od lat.

 

Jego lekko chropowata powierzchnia, która doskonale chłonie sosy i zupy oraz sprawia, że makaron nie skleja się, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. 

 

Makaron nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor jest zasługą prostej domowej receptury - połączenia mąki, wody i świeżych jajek.

 

Makaron jest cienko krojony, jedynie 1,5 mm, dzięki czemu jest delikatny i szybko się gotuje. Idealnie nadaje się do zup i sosów. W Polsce najczęściej serwuje się go z rosołem.

 

Producent makaronu, Bartolini to firma polska łącząca tradycję i nowoczesne rozwiązania technologiczne, która produkuje i sprzedaje makarony już od 25 lat.

PRODUCENTBartolini
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Makaron – włoska kuchnia na polskim stole

Włoska kuchnia nie mogłaby istnieć bez makaronu. Jest on również bardzo popularny w innych krajach, także w Polsce. Często gości na naszych stołach pod różnymi postaciami. To szybki sposób na sycący obiad. Doskonale komponuje się z wieloma dodatkami zarówno w słodkiej, jak i wytrawnej wersji. Możemy wyróżnić prawie 300 gatunków makaronu, które różnią się przede […]

czytaj więcej...