ZGNIATACZ CEN
DARMOWA DOSTAWA
Olejek jojoba do twarzy, olej jojoba cena właściwości
Olejek jojoba do twarzy, olej jojoba cena właściwości
Olejek jojoba do twarzy, olej jojoba cena właściwości

Olejek jojoba surowiec kosmetyczny 50ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAIzrael
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY100mlbio

13,38 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Olejek nierafinowany

Olej jojoba to olej o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą.


Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. 

W jego skład wchodzi dużo kwasów tłuszczowych, a także spore ilości witaminy A, E i F. Olej jojoba powszechnie stosowany jest do produkcji kosmetyków.

Stosowanie

Wykorzystanie olejku jojoba w kosmetyce

  • składnik kosmetyków, maści i balsamów
  • baza olejków do kąpieli
  • olejek do masażu i demakijażu
  • baza do perfum

Film



Opinie o produkcie: Olejek jojoba surowiec kosmetyczny 50ml VIVIO