Kapusta Kiszona KimChi 160g
Kapusta Kiszona KimChi 160g
Produkt niedostępny
Kimchi - kiszona kapusta po koreańsku - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Korea Południowa | - brak - |
SKŁAD: Kapusta chińska 75%, woda, cebula dymka, ostra papryka pepperoni, cukier, sól, czosnek, imbir, wzmacniacz smaku: E621
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna: 126kJ/30kcal
Węglowodany 26g
W tym cukry 3g
Tłuszcz 1g
Białko 1g
Sól 1,4g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Kimchi - kiszona kapusta po koreańsku - Zastosowanie
Kimchi - kiszona kapusta pekińska w koreańskim stylu - to doskonała przekąska, przystawka, dodatek do dania głównego, składnik azjatyckich zup i smażonego ryżu. Jest pikantna i orzeźwiająca.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce, w innym opakowaniu.
Kimchi - kiszona kapusta po koreańsku - Opis produktu
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek, ale można też przygotować kimchi z innych warzyw. Większość kimchi ma ostry smak, który nadaje potrawie dodana papryka chili - w wersji oryginalnej ostra, suszona i sproszkowana papryka Gochugaru.
Gotowa do spożycia bardzo popularna potrawa koreańska. Bardzo ostra i aromatyczna, a w smaku wyśmienita. Tradycyjne kimchi jest podstawą koreańskiej kuchni. Koreańczycy wierzą, że regularne jedzenie Kimchi zapewnia im długie i zdrowe życie. Zawiera dużo błonnika, naturalne probiotyki i niewiele kalorii. Jest doskonałym składnikiem każdej diety.
W Korei kimchi jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak zupa kimchi czy smażony ryż z kimchi.