info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje
Podkategorie
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g
Imbir kandyzowany kostka 100g

Imbir kandyzowany kostka 100g - VIVIO

5,39 zł(2)

Produkt niedostępny


Wartości odżywcze

Imbir, cukier, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki SO2

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Zastosowanie

Imbir kandyzowany z powodzeniem można stosować jako dodatek do wypieków, np. pierników i ciastek. Doskonale sprawdzi się również, jako dodatek do konfitur oraz kompotów. Najczęściej dodaje się go do herbaty.


Opis

Imbir kandyzowany, to korzeń imbiru obrany ze skórki, pokrojony w kostkę o grubości 8-10mm lub płatki, gotowany w syropie cukrowym. Tak powstałe owoce, powinny być delikatne i mięsiste a na powierzchni, powinny być obecne kryształki cukru. Jego cechą charakterystyczną jest posmak, który jest słodki i pikantny jednocześnie.

W odróżnieniu od surowego, imbir kandyzowany potrafi zachować swoje właściwości znacznie dłużej.

 

Imbir znajduje szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w medycynie naturalnej. W jego składzie znajdziemy całą gamę substancji o prozdrowotnym charakterze. Stanowi on źródło witaminy C, E, K, B1, B2 a także wielu cennych składników mineralnych, tj. wapń, fosfor, żelazo czy potas. Zawiera on także liczne olejki eteryczne, w których skład wchodzi m.in. gingerol - związek o silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, przeciwwirusowym i wykrztuśnym. 

 

Właściwości imbiru:

  • korzystnie wpływa na proces trawienia
  • pozytywnie działa na poziom cholesterolu we krwi
  • wspomaga leczenie infekcji górnych dróg oddechowych
  • łagodzi bóle miesiączkowe
  • wspomaga pracę układu krążenia
  • działa silnie rozgrzewająco

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIATajlandia lub Chiny
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


KEKS
PRZEPIS

KEKS

Składniki:
- 5 jajek
- 200 g masła
- pół szklanki ksylitolu
- 220 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 g orzechów włoskich
- 10 g morwy białej
- 10 g rodzynek
- 5 g imbiru kandyzowanego
- 5 g suszonego ananasa
- 5 g suszonych fig


Bakalie obtocz w jednej łyżce mąki pszennej (figi wcześniej pokrój w kosteczkę). Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia.
Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z ksylitolem, dodaj żółtka. Do masy dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj bakalie i ubite na sztywną pianę białka.
Masę przelej do formy i piecz przez 60 minut w temperaturze 170°C. Posyp cukrem pudrem lub polej roztopioną czekoladą.

NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Poznaj niezwykłe właściwości zdrowotne imbiru

Kiedy dopada nas okres przeziębień i grypy, często szukamy naturalnych sposobów na wzmocnienie naszej odporności, które znane były już przed wiekami. Imbir, bo o nim tu mowa, to nie tylko doskonała przyprawa do większości dań kuchni azjatyckiej, ale również sprawdzony sposób na podniesienie odporności organizmu i poprawę samopoczucia, kiedy za oknem hula wiatr, a my […]

czytaj więcej...