
Wartości odżywcze
substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa min. 30%.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1920kJ/464kcal
Tłuszcz 32g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20g
Węglowodany 58g
w tym: cukry 6,7g
alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 50g
Białko 5,2g
Sól 0,13g
ALERGENY
mleko, soja
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
UWAGI
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Opis
Czekolady Trapa bez dodatku cukru to doskonała alternatywa tradycyjnej czekolady dla tych, którzy cukru jeść nie mogą lub nie chcą.
Czekolady dostępne w kilku kilku wariantach smakowych: gorzka, biała, mleczna lub mleczna z dodatkami: migdały, orzechy laskowe, lub crunchy - z prażonym ryżem.
Czekolada mleczna to klasyczna przekąska, która na pewno zaspokoi apetyt na coś słodkiego. Pyszna, aksamitna, po prostu rozpływa się w ustach. Czekolady Trapa to doskonała przekąska lub składnik deserów i słodkich wypieków.
Produkt bezglutenowy. Czekolada zawiera substancje słodzące.
PRODUCENT | Trapa |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Hiszpania |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Migdały w czekoladzie
Choć jest to czasochłonne, migdały w mlecznej czekoladzie możemy przygotować również samodzielnie we własnej kuchni. W tym celu należy przygotować:
- Około 80g całych migdałów;
- 1 tabliczkę ulubionej mlecznej czekolady;
- 1 łyżeczkę cynamonu cejlońskiego.
Sposób przygotowania:
Migdały namocz w misce z wrzątkiem, a następnie usuń z nich gorzką skórkę;
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej i dopraw ją cynamonem;
Migdały rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia;
Polej migdały roztopioną czekoladą;
Oblane czekoladą migdały przełóż do lodówki na około 3-4 godziny, aż czekolada całkowicie stężeje.