BIO Kids pasta warzywna z marchewką 160g - Primavika
BIO Kids pasta warzywna z marchewką 160g - Primavika
Produkt niedostępny
Pasta warzywna - skład
MARKA |
---|
Primavika |
Skład: marchew* 40%, ugotowana cieciorka* 29% (woda, cieciorka*), cebula*, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 2%, mąka ryżowa*, 100% sok cytrynowy*, sól morska, syrop z agawy*, przyprawy*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna 719 kJ (173 kcal)
tłuszcz 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
węglowodany 12 g
w tym cukry 3,8 g
błonnik 3,4 g
białko 3 g
sól 1,30 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pasta warzywna - Zastosowanie
Zastosowanie
Do smarowania pieczywa, krążków ryżowych, gofrów na słono, do zapiekanek, nadziewania naleśników itp.
Opakowanie zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Pasta warzywna - Opis produktu
Kremowa pasta warzywna z groszkiem z serii BIO Kids od marki Primavika to doskonały sposób na to, aby pokazać każdemu dziecku, że marchewka może być naprawdę smaczna i podana w ciekawej formie oraz na wiele pysznych sposobów.
Marchewkowo-ciecierzyca pasta roślinna odpowiednia dla wegan i wegetarian nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego oraz glutenu. Jest źródłem błonnika oraz wielu cennych witamin, które ważne są nie tylko dla dzieci, ale także dorosłych.
W marchwi znaleźć można kilka rodzajów karotenoidów:, takich jak luteina, zeaksantyna, likopen, alfa-karoten oraz beta-karoten, czyli prowitamina A.
Ciecierzyca, poza białkiem, zawiera m.in. „dobre” węglowodany (czyli złożone), witaminy A, C, E i z grupy B, oraz wiele związków mineralnych, np. żelazo, miedź, mangan, cynk, fosfor, wapń, magnez i potas. Cieciorka jest też źródłem antyoksydantów, które neutralizują niekorzystne działanie wolnych rodników.
Produkt pasteryzowany. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło błonnika.
Opakowanie zawiera około 6 sugerowanych porcji produktu.