BIO Gofry 240g - Zdrowo Namieszane
BIO Gofry 240g - Zdrowo Namieszane
Produkt niedostępny
Chrupiące gofry Zdrowo Namieszane 240 g - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Zdrowo Namieszane |
mąka ryżowa*, mąka z amarantusa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana*, bezglutenowy proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)), len mielony*, sól himalajska
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):
wartość energetyczna 1376 kJ/328 kcal
tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
węglowodany 43 g
w tym cukry 2,6 g
błonnik 0 g
białko 8,8 g
sól 0, 65 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Chrupiące gofry Zdrowo Namieszane 240 g - Zastosowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Dodaj:
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 6 łyżek rozpuszczonego masła lub oleju
1. Oddziel żółtka od białek.
2. Do miski wlej mleko, żółtka i olej a następnie zmiksuj lub dokładnie wymieszaj.
3. GOFRY NA SŁODKO: dodaj 2 łyżki ksylitolu, erytrolu lub cukru
GOFRY NA SŁONO: dodaj pół łyżeczki soli lub 3 łyżki startego sera (np. parmezan)
4. Do przygotowanego opakowania wsyp zawartość opakowania i zmiksuj.
5. W osobnej miseczce ubij białka na sztywną pianę z małą szczyptą soli.
6. Nagrzej gofrownicę.
7. Dodaj ubite białko do masy gofrowej i delikatnie wymieszaj.
8. Wlej ciasto do gofrownicy i smaż na rumiano - około 2 minuty.
9. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chrupiące gofry Zdrowo Namieszane 240 g - Opis produktu
- ekologiczna mieszanka do przygotowania gofrów
- doskonałe zarówno na słodko, jak i na słono
- bez mąki pszennej
- bez cukru
- opakowanie zawiera 8 porcji (po ok. 50 g)
W skład mieszanki wchodzą bezglutenowe mąki, jak np. mąka z amarantusa, która jest bogatym źródłem cennych dla zdrowia aminokwasów, wartościowego białka a także żelaza, wapnia czy magnezu.