BIO Fasolka adzuki 400g - BIO PLANET
BIO Fasolka adzuki 400g - BIO PLANET
Produkt niedostępny
BIO Fasolka adzuki - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Chiny | BIO PLANET |
SKŁAD: fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1534 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
BIO Fasolka adzuki - Zastosowanie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BIO Fasolka adzuki - Opis produktu
Czerwone ziarenka fasoli adzuki to jeden z charakterystycznych elementów kuchni azjatyckiej. W naszym kraju roślina ta nie cieszy się zbyt dużą popularnością, jednak zaczyna po nią sięgać coraz więcej osób, które są świadome jej odżywczego działania. Fasola adzuki sprawdza się składnik diety wegańskiej oraz posiłek dla osób z celiakią i będących na diecie redukcyjnej. Roślina ta zapewnia poczucie sytości na długo, a dodatkowo doskonale odżywia i oczyszcza organizm, dostarczając mu m.in. wysokiej jakości białka i błonnika.
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.