Jogurt Entero VIVO - fiolka 0,5g

9,26 zł


Do koszyka

Dostępny na magazynie


30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 249zł

Opis

STREPTOSAN - jogurt domowy

Streptosan - żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Polecany zarówno dla dorosłych, jak i seniorów, dla flory bakteryjnej jelit. Streptosan nazywany jest “jogurtem 100-latków”.

Zakwaska do jogurtu Streptosan w swoim składzie zawiera mikroflorę, która obecna jest w kaukaskich ukwaszonych mlecznych napojach. Kaukaskie napoje są jednymi z najważniejszych składników diety 100-latków z Abchazji. Według wielu doniesień, mieszkańcy właśnie tego regionu słyną z długowieczności. Ważnym składnikiem ich diety są sery suluguni oraz jogurty maconi. Zakwaska Streptosan, podobnie jak wspomniane wcześniej produkty zawiera szczep Enterococcus faecium, który razem z pałeczkami kwasu mlekowego składają się na wyjątkowo bogatą florę bakteryjną jogurtu. Domowy jogurt przygotowany z zakwaski nie zawiera barwników, mleka w proszku, zagęstników ani cukru.

Jogurt Streptosan posiada zwiększoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom, które pobudzają infekcje jelitowe oraz bakteriom gnilnym, zdolnym do zagnieżdżenia się i rozowju w przewodzie pokarmowym. Kultury bakterii zawarte w zakwasce tworzą niekorzystne środowisko dla gronkowców i drożdżaków.

Streptosan normalizuje trawienie, korzystnie wpływa na procesy metaboliczne, pracę układu nerwowego, sercowo-naczyniowego oraz endokrynologicznego. Produkt posiada zdolność do oczyszczania jelit z gnilnej i patogennej mikroflory, zapobiega procesom starzenia a także działa przeciwmiażdżycowo.

Skład / Wartości odżywcze

liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium

Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld, Enterococcus faecium ok 9 mld

Szczegóły produktu

WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.

Pamiętaj, że zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.

Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj - powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić - mleko ma mieć temperaturę 37-40*C).
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i dokładnie wymieszać.

Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.


Opinie o produkcie: Jogurt Entero VIVO - fiolka 0,5g

P
Piotr
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
22/01/19
polecam !!!
Pyszny , aksamitny jogurt . Wyszedł mi już trzeci raz ( z jednej fiolki ). Stosowałem różne mleka : Łaciate 2%, Świeże 3,2% i Piątnica 3,2%. Raz zagotowałem w 2 przypadkach tylko podgrzałem do 40 stopni.
B
beata
5 star rating
01/02/18
jogurt
bez problemu jeszcze 3 razy mozna zrobic po 3 litry dobrego jogurtu.


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również