Olej rycynowy surowiec kosmetyczny 50ml - VIVIO

6,69 zł


Do koszyka

Dostępny na magazynie


30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 249zł

Pozostałe gramatury:

Opis

Olej rycynowy, nazywany niekiedy także olejem rącznikowym, jest wytwarzany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity. Ma on postać gęstej, białej lub jasnożółtej cieczy. Jego głównym składnikiem jest gliceryd kwasu rycynolowego. W jego składzie w mniejszych ilościach znajdują się także glicerydy kwasów: oleinowego, linolowego, palmitynowego i stearynowego.

Składniki zawarte w oleju rycynowym mają silne właściwości nawilżające, odżywcze i ochronne. Dużą zaletą olej rycynowego jest również fakt, że łatwo przenika przez skórę i szybko się wchłania. Z tego względu znajduje on szerokie zastosowanie w pielęgnacji włosów, skóry twarzy i ciała.

Szczegóły produktu

PRODUCENT: VIVIO
KRAJ POCHODZENIA: Indie
WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Olej rycynowy może być wykorzystywany jak środek do odżywczej kuracji rzęs i brwi a także jako produkt do olejowania włosów. Świetnie sprawdzi się również do pielęgnacji paznokci oraz nawilżania przesuszonych partii skóry przywracając im odpowiednie nawilżenie.


Opinie o produkcie: Olej rycynowy surowiec kosmetyczny 50ml

B
Beata
Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
5 star rating
20/08/18
Polecam z czystym sumieniem.
Wyśmienita jakość. Używam do smarowania chorych kolan.
J
Jadwiga
5 star rating
07/12/17
olej rycynowy
bardzo dobry kosmetyk
S
Stefka
5 star rating
05/08/16
Kosmetyk i nie tylko
Z czystym sumieniem polecam go jako kosmetyk - szczególnie do włosów. U mnie zdziałał niemalże cuda - włosy się nie puszą, końcówki o wiele mniej się rozdwajają, włosy nabrały blasku. Niestety ponieważ mam tłustą skórę, to nie mogę go stosować na cebulki włosów, ani na twarz, a szkoda, bo moja koleżanki bardzo sobie go chwalą jako kosmetyk wygładzający i nawilżający. O innych zastosowaniach tego specyfiku można przeczytać np. tu: http://www.interaktywna.pl/styl-zycia/dom/olej-rycynowy-od-starozytnych-blokow-skalnych-do-szerokich-zastosowan-medycznych/