letnia wyprzedaż

Wegański napój ryżowy bez cukru - NUTRI VEGE

PRODUCENTNUTRI VEGE
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

6,71 zł

RABAT - 15%

7,89 zł

-15

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

woda, ryż (14%), olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100ml

Wartość energetyczna 234kJ/55kcal

Tłuszcz 1,6g

Węglowodany 10g

Białko 0g

Sól 0,1g

Wapń - 120mg

 

ALERGENY

ryż


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Napój ryżowy Nutri Vege najlepiej smakuje schłodzony, ale może być spożywany również na ciepło, jako napój lub dodatek do płatków śniadaniowych, owsianki, musli. Świetnie nadaje się do koktajli. Składnik wegańskich dań: naleśników, gofrów, racuchów, beszamelu oraz wielu różnych wypieków.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Opis

Napój ryżowy Nutri Vege jest w 100% pochodzenia roślinnego, nie zawiera dodatku cukru, jest lekki i orzeźwiający. Najlepiej smakuje schłodzone, ale może być spożywane również na ciepło. Jest źródłem wapnia, nie zawiera laktozy, jest świetnym zamiennikiem mleka krowiego.

Napój w innowacyjnym opakowaniu w 83% wykonanym z surowców pochodzenia roślinnego, a tradycyjny plastik zastąpiono plastikiem z trzciny cukrowej, która na etapie wzrostu przyczynia się do redukcji dwutlenku węgla. Opakowanie w 100% nadaje się do recyclingu.



Opinie o produkcie: Wegański napój ryżowy bez cukru NUTRI VEGE

przepisy /zastosowanie

Doskonały ryż śniadaniowy z dodatkiem owoców sezonowych

Doskonały ryż śniadaniowy z dodatkiem owoców sezonowych

Składniki:

- 4 łyżki ugotowanego ryżu brązowego;
- 1 łyżka wiórków kokosowych;
- 100ml ciepłego mleka ryżowego;
- 1 łyżka prażonych płatków migdałów;
- 1 garść malin;
- 1 garść borówek;
- 2 liście mięty (do dekoracji).

Sposób przygotowania:

Podgrzej mleko w niewielkim rondelku;
Połącz ugotowany ryż z wiórkami kokosowymi i zalej całość ciepłym mlekiem;
Odczekaj około 5-10 minut, aż ryż wchłonie ciepłe mleko;
Na ryżu ułóż opłukane i osuszone owoce, a następnie posyp całość prażonymi płatkami migdałów;
Udekoruj śniadanie świeżymi listkami mięty.

Jeśli ryż będzie dla ciebie za mało słodki, możesz dodać do niego jedną łyżeczkę miodu lub ksylitolu.