info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Masło sklarowane ghee chilli 520ml
Masło sklarowane ghee chilli 520ml

Masło sklarowane ghee chilli 520ml - PALCE LIZAĆ

42,99 zł
  duża dostępność

Produkt niedostępny


Wartości odżywcze

tłuszcz mleczny (wolny od laktozy i kazeiny), naturalny aromat chilli


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Masło ghee może być wykorzystywane w kuchni na wiele sposobów:

  • do smażenia mięs, ryb czy warzyw
  • do gotowania zup, gulaszów, sosów
  • do smarowania pieczywa


Opis

Masło ghee z dodatkiem aromatycznego chilli

Masło ghee powstaje na skutek podgrzania masła, odparowania z niego wody i oddzielenia tłuszczu od innych cząstek stałych. Jego zaletą jest wysoka temperatura dymienia (250°C), dzięki której idealnie nadaje sie do smażenia ryb, mięs lub warzyw. Masło ghee posiada lekko wyczuwalny orzechowo-karmelowy aromat podkreślający smak wielu potraw. W swoim składzie zawiera składniki mineralne i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, D, E, i K) oraz przyśpieszający metabolizm kwas CLA. Masło ghee posiada długi okres przydatności do spożycia- w warunkach chłodniczych może być przechowywane do 9 miesięcy, poza lodówką - 15 miesięcy.

  • wyrabiane tradycyjną, indyjską metodą z EKO certyfikowanych składników
  • nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy- może być spożywane przez osoby z ich nietolerancją
  • nie przypala się dzięki wysokiej temperaturze dymienia
  • jest bogatym źródłem i dobrym transporterem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach
  • może być spożywane przez kobiety w okresie ciąży i laktacji
  • nie zawiera złego cholesterolu
  • nie zawiera konserwantów, barwników ani zagęstników
  •  

    Składniki zawarte w maśle ghee:

  • poprawiają trawienie
  • oczyszczają układ pokarmowy ze złogów i toksyn
  • wzmacniają i poprawiają wzrok
  • poprawiają pracę mózgu
  • wspomagają pracę systemu odpornościowego
  • pozytywnie działają na połączenia neuronowe w mózgu
  • PRODUCENTPALCE LIZAĆ
    KRAJ POCHODZENIAPolska
    DARMOWA DOSTAWA od 199zł
    PUNKTY ZA ZAKUP
    sprawdź szczegóły
    4 pkt

    Smaczne ciasto czekoladowe z dodatkiem pasty z orzechów nerkowca
    PRZEPIS

    Smaczne ciasto czekoladowe z dodatkiem pasty z orzechów nerkowca

    Składniki:

    - Około 150g masła sklarowanego;
    - 200g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%);
    - 100g cukru kokosowego;
    - 2 jajek;
    - 100g mąki kokosowej;
    - 50g pasty z orzechów nerkowca;
    - Szczypty soli.

    Sposób przygotowania:

    Przełóż masło do niewielkiego garnka i roztop je, dodając jednocześnie czekoladę;
    W misce wymieszaj ze sobą jajka oraz cukier. Do otrzymanej masy dodaj roztopioną czekoladę wraz z cukrem;
    Do składników w misce dodaj mąkę kokosową oraz sól i pastę z orzechów nerkowca;
    Przy pomocy łyżki wymieszaj delikatnie ciasto w taki sposób, aby powstały barwne wzory;
    Małą blachę o wymiarach 20x20cm wyłóż papierem do pieczenia;
    Rozgrzej piekarnik do 160oC;
    Włóż ciasto do piekarnika i piecz przez około 30-35 minut.