dzień taty

Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g Anka Dziedzic - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt

22,99 zł

30 dni na zwrot

Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g Wartości odżywcze

SKŁAD: 48,5% krem orzechowy arachidowy (orzeszki arachidowe prażone), substancja słodząca: maltitol, olej shea, orzechy laskowe, mleko odtłuszczone w proszku, serwatka demineralizowana w proszku (z mleka), olej słonecznikowy, sól himalajska, aromaty, emulgator: lecytyna (z soi)

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g Zastosowanie

Krem o smaku solonego karmelu to doskonały dodatek do kanapek, ciast i słodkich deserów. Świetnie sprawdza się do smarowania naleśników i gofrów. Można również podawać go jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki lub do gorącej kawy.


Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g KCAL

Krem o smaku solonego karmelu to doskonałe źródło wartościowej energii. W 100 gramach niniejszego produktu znajdziemy ponad 600 kalorii, w tym 46 gramów tłuszczów (a w nich niespełna 7,5 gramów nasyconych kwasów tłuszczowych), blisko 30 gramów węglowodanów (a w nich jedynie 8 gramów cukru), 5 gramów błonnika oraz aż 17 gramów białka. Warto również wiedzieć, że krem orzechowy o smaku solonego karmelu stanowi doskonałe źródło cennych dla zdrowia witamin i minerałów. W związku z tym jest on smaczną, a przede wszystkim zdrowszą alternatywą dla popularnych kremów do pieczywa.


Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g Opis

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych kremu arachidowego bez cukru o smaku solonego karmelu.

Przestrzegając zaleceń zdrowego odżywiania czujemy się zmuszeni zrezygnować z naszych ulubionych słodkich przekąsek. Wszelkie kremy do smarowania pieczywa, choć bardzo je lubimy i kojarzą nam się z miłymi chwilami, w większości przypadków zawierają w sobie niezdrowe tłuszcze oraz nadmierne ilości cukru. Mając na uwadze potrzeby naszych klientów, z uwzględnieniem najmłodszych wielbicieli słodkich kremów do pieczywa, Vivio we współpracy z popularną influencerką fitness Anką Dziedzic, opracowało formułę doskonałego kremu na bazie orzechów arachidowych o smaku solonego karmelu. Krem jest nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zawiera ZERO dodatku cukru rafinowanego. Zawarte w kremie składniki są najwyższej jakości, a wprowadzenie ich do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia sprzyja podniesieniu naszego codziennego samopoczucia. A co jeszcze warto wiedzieć na temat pysznego kremu o smaku solonego karmelu? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w dalszej części tekstu.

  1. Gdzie można kupić krem orzechowy o smaku solonego karmelu?
  2. Ile kosztuje krem orzechowy o smaku solonego karmelu?
  3. Czy krem orzechowy o smaku solonego karmelu może spożywany być przez osoby zmagające się z problemem insulinooporności?
  4. Czy można przedawkować krem orzechowy o smaku solonego karmelu?
  5. Do czego można dodawać krem orzechowy o smaku solonego karmelu?
  • Krem orzechowy o smaku solonego karmelu – kcal;

  • Zastosowanie kremu orzechowego o smaku solonego karmelu w codziennej kuchni;

  • Krem orzechowy o smaku solonego karmelu – przepisy.

Czym charakteryzuje się i z jakich składników została przygotowana krem orzechowy smaku solonego karmelu?

Najnowszy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z Anką Dziedzic (popularną trenerką i propagatorką zdrowego stylu życia) to prawdziwa gratka dla miłośników słodkich kremów orzechowych oraz wykwintnego smaku solonego karmelu. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom udało nam się opracować nie tylko smaczny, ale również pełen zdrowia smakołyk, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno starszym, jak i najmłodszym. W składzie kremu o smaku solonego karmelu znalazły się między innymi orzechy arachidowe, orzechy laskowe, odżywczy olej shea i mleko. Biały cukier zastąpiony został natomiast maltitolem, odznaczającym się nie tylko mniejszą wartością kaloryczną, ale również niższym indeksem glikemicznym.

To co wyróżnia krem o smaku solonego karmelu spośród innych kremów kanapkowych to nie tylko jego wyjątkowo odżywczy skład oraz genialny smak solonego karmelu, ale przede wszystkim wysoka jakość składników. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługuje tłuszcz shea, stanowiący doskonałą alternatywę dla niezdrowego, rafinowanego oleju palmowego. Masło shea to produkt pochodzący z obszarów Afryki Centralnej oraz Zachodniej. Jest ono pozyskiwane z orzechów masłosza parka, wysokiego drzewa nazywanego przez mieszkańców Afryki „drzewem życia”. Tłuszcz shea odznacza się wysoką zawartością cennych dla zdrowia składników. Znajdziemy w nim między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole roślinne, jak również cenne witaminy, w tym witaminę A oraz witaminę E (nazywaną witaminą młodości). Ze względu na swój niezwykły skład, tłuszcz shea znalazł zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również kosmetycznym. Co ciekawe, stanowi on częsty składnik nawilżających balsamów do ciała oraz pomadek przeznaczonych do regeneracji ust.

Cennym składnikiem kremu o smaku solonego karmelu jest również odżywcza pasta z orzechów: arachidowych i laskowych. Orzechy stanowią bowiem doskonałą skarbnicę cennych dla naszego zdrowia elementów. Orzechy skrywają w sobie nie tylko duże ilości witaminy E, ale również całą masę witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego). Ponadto, orzechy są w stanie dostarczyć do naszego organizmu spore ilości niezbędnych dla zachowania zdrowia minerałów, w tym: magnezu, miedzi oraz żelaza. Orzechy są też bogate w białko i błonnik. Niepowtarzalny smak kremu o smaku solonego karmelu sprawi, że na stałe będziesz chciał wprowadzić go do swojej zrównoważonej diety.

 

Krem orzechowy o smaku solonego karmelu – właściwości zdrowotne i wpływ na samopoczucie człowieka

Dzięki sporej zawartości cennych składników odżywczych, witamin oraz minerałów, wprowadzenie kremu o smaku solonego karmelu do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, jest w stanie wpłynąć na poprawę naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. Orzechy ziemne, główny składnik kremu, zawierają mnóstwo cennych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych (zwłaszcza oleinowego). Mogą one pozytywnie wpływać na pracę serca, prawidłowy poziom cukru we krwi oraz ciśnienie tętnicze. Zawierają wiele cennych witamin, w tym witaminę E, która jest odpowiedzialna na regenerację komórek skóry oraz wykazuje działanie antyoksydacyjne. Arachidy to także skarbnica wielu składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawierają mi.in. cynk, fosfor, magnez, żelazo i wapń. Prozdrowotne właściwości orzech ziemny zawdzięcza także sporej zawartości błonnika, który wspomaga prace układu pokarmowego oraz mięśni przy wzmożonej aktywności fizycznej. Z kolei zawarte w orzechach laskowych fitosterole roślinne, witaminy z grupy B oraz wartościowe pierwiastki (w tym potas i magnez) odpowiadają między innymi za obniżenie poziomu złego cholesterolu, a także utrzymanie prawidłowej wartości ciśnienia krwi. Zabierz więc porcje energetycznego kremu do pracy, na trening lub górską wyprawę, a Twój organizm z pewnością Ci za to podziękuję.

Spośród składników kremu o smaku solonego karmelu warto wyróżnić również maltitol. Niniejsza substancja stanowi popularny zamiennik dla białego cukru. Produkt ten jest nie tylko niskokaloryczny (połowa kalorii cukru białego), ale również pozbawiony nienaturalnego posmaku, charakterystycznego dla innych słodzików. Maltitol, choć słodki w smaku, zachowuje się podobnie, jak węglowodany złożone. Podnosi poziom cukru we krwi w sposób łagodny, nie powodując poposiłkowych hiperglikemii. Maltitol jest także przyjazny dla naszych jelit, a co najważniejsze przyczynia się on do zmniejszenia ryzyka rozwoju infekcji bakteryjnych oraz próchnicy w obrębie naszej jamy ustnej.

 

Krem orzechowy o smaku solonego karmelu w diecie dziecka

Nie od dziś wiadomo, że prawie wszystkie dzieci kochają słodkie kremy do pieczywa. Niestety, te dostępne w popularnych marketach odznaczają się wysoką zawartością białego cukru, jak również szkodliwych dla naszego zdrowia tłuszczy. Dlatego też, warto wymienić tradycyjny krem do pieczywa na smaczny krem o smaku solonego karmelu od Vivio. Niniejszy produkt nie tylko zadowoli podniebienia najmłodszych smakoszy, ale również będzie w stanie dostarczyć do ich organizmu zestawu cennych składników. W tym miejscu warto zwrócić szczególną uwagę na witaminy z grupy B, witaminę E oraz minerały, białko i błonnik zawarte w orzechach. To właśnie dzięki nim możliwe staje się zapewnienie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego naszych dzieci, a tym samym zwiększenie ich efektywności podczas wykonywania zajęć szkolnych. Dodatkową zaletą kremu o smaku solonego karmelu jest również brak białego cukru w składzie. Dzięki temu, nasze pociechy unikną spożywania nadmiernych ilości niniejszego składnika wraz z codzienną dietą. Ponadto, wybierając tę słodką alternatywę dla popularnych kremów i past, przyczynimy się do ograniczenia ryzyka rozwoju próchnicy, która stanowi częsty problem zwłaszcza wśród dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

 

Przeciwwskazania dotyczące spożywania kremu orzechowego o smaku solonego karmelu

Wprowadzenie odpowiednich ilości kremu o smaku solonego karmelu do zrównoważonej diety w większości przypadków jest całkowicie bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane z jej stosowaniem. Po pierwsze, spożywanie nadmiernych ilości kremu o smaku solonego karmelu nie jest wskazane w przypadku osób zmagających się z problemem nadwagi, otyłości, insulinooporności lub cukrzycy. Po drugie, niniejszy produkt nie powinien wprowadzany być do diety najmłodszych dzieci (poniżej trzeciego roku życia). Warto również pamiętać, że krem o smaku solonego karmelu zawiera w sobie składniki, które odpowiedzialne mogą być za wywoływanie reakcji alergicznych (np. orzechy arachidowe, laskowe,mleko, pochodne soi). Dlatego też, zaleca się, aby wprowadzać ją do swojej diety stopniowo, obserwując przy tym uważnie reakcje organizmu. Natomiast w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po jej spożyciu (np. nudności, trudności w oddychaniu, wysypki, zaczerwienienia skóry, bólu głowy) należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu lub alergologa.

 

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące kremu orzechowego o smaku solonego karmelu

Pytanie 1: Gdzie można kupić krem o smaku solonego karmelu?

Najnowszy produkt marki VIVIO, stworzony we współpracy z Anką Dziedzic, dostępny jest w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością. Krem o smaku solonego karmelu możemy kupić także w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO oraz za pośrednictwem strony internetowej Anki Dziedzic.

Pytanie 2: Czy krem o smaku solonego karmelu może być spożywany przez osoby zmagające się z problemem insulinooporności?

Chociaż krem o smaku solonego karmelu nie zawiera w swoim składzie białego cukru, osoby zmagające się z problemem cukrzycy oraz insulinooporności powinny wykazać się szczególną ostrożnością podczas jego stosowania.

Pytanie 3: Jak właściwie przechowywać krem o smaku solonego karmelu?

Produkt ten warto przechowywać w szczelnie zakręcanym słoiku. Krem o smaku solonego karmelu jest najlepszy wtedy, gdy jest lekko schłodzony. Dlatego też, warto przechowywać go w lodówce. Niniejszy produkt nie powinien narażany być na działanie promieni słonecznych oraz wysokiej temperatury. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.

Pytanie 4: Czy można przedawkować krem o smaku solonego karmelu?

Krem o smaku solonego karmelu zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Sugerowana porcja kremu to 25 gramów.

Pytanie 5: Do czego można dodawać krem o smaku solonego karmelu?

Najnowszy produkt marki VIVIO to nie doskonały dodatek do kanapek, ciast i słodkich deserów. Można również podawać go jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki lub do do gorącej kawy.

 

Podsumowanie

Krem o smaku solonego karmelu to wyjątkowy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z popularną fit-influencerką Anką Dziedzic. Ten aromatyczny krem do pieczywa jest nie tylko niezwykle smaczny, ale również zawiera w sobie wyselekcjonowane składniki pełne wartościowych witamin i minerałów. Dlatego też, krem o smaku solonego karmelu może stanowić doskonałe uzupełnienie zdrowej diety oraz aktywnego stylu życia. Jeśli chcesz się o tym przekonać, wypróbuj go już dziś!


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g Opinie o produkcie: Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g Anka Dziedzic VIVIO

Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g przepisy / Krem arachidowy bez dodatku cukru 330g zastosowanie

CIASTO SŁODKO-SŁONE

CIASTO SŁODKO-SŁONE

Składniki na krem orzechowy:

- 300 g masła, temp. pokojowa,
- 1 i 1/4 szklanki kremu orzechowego o smaku solonego karmelu Vivio,
- 200 ml śmietanki kremówki 30%, zimnej
- 1 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Składniki na polewę:

- 100 ml śmietanki kremówki 30%
- 100 g gorzkiej czekolady

Dodatkowo:

- 3 opakowania krakersów solonych
- ok. 1 szklanki orzeszków ziemnych niesolonych

Wykonanie:

Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dnie układamy warstwę krakersów.

Miękkie masło miksujemy przesz ok. 3-5 minut, aż będzie puszyste. Następnie dodajemy po łyżce krem orzechowe, cukier puder, wanilię i na koniec powoli wlewamy śmietankę miksując przez ok. 5 minut, aż masa stanie się lekko puszysta. Wykładamy krem tak, aby powstały cztery warstwy (kończąc na kremie).

Śmietankę podgrzewamy, następnie dodajemy kawałki czekolady i mieszamy do rozpuszczenia. Gorącą polewę wykładamy na krem i dokładnie rozsmarowujemy.

Orzeszki miksujemy w blenderze lub drobno siekamy. Prażymy na suchej patelni i oprószamy wierzch ciasta.

Owijamy folią i wkładamy na całą noc do lodówki.