DARMOWA DOSTAWA OD 79ZŁ PRZY ZAKUPIE WYBRANYCH PRODUKÓW    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Nutadella krem orzechowy 300g foodlab - Food Lab

Nutadella Krem orzechowy Anka Dziedzic 300g VIVIO

Nutadella krem orzechowy 300g foodlab - Food Lab

☆ Pyszny orzechowy krem czekoladowy

☆ Idealny do naleśników, placuszków i zdrowych deserów

☆ Bez zbędnych dodatków cukru i konserwantów

25,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 2 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 1196 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Nutadella Krem Orzechowy Anka Dziedzic VIVIO - skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
Food Lab2024-08-28

SKŁAD:

tłuszcz shea, substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe, mleko odtłuszczone w proszku, pasta z orzechów laskowych (13%), kakao w proszku (9%) o obniżonej zawartości tłuszczu, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty, sól

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 2457kJ/591kcal
Tłuszcz 41g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13g
Węglowodany 43g
w tym cukry 12g
Błonnik 2,8g
Białko 11g
Sól 0,3g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Nutadella Krem Orzechowy Anka Dziedzic VIVIO - Zastosowanie

Ze względu na jej doskonały smak oraz zawartość cennych składników, nutADellę jesteśmy w stanie wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów.

  • Po pierwsze: możemy posmarować nią kawałek pieczywa pełnoziarnistego, a na niej położyć pokrojonego w cienkie plastry banana. Taki sposób na śniadanie z pewnością przypadnie do gustu naszym dzieciom i jednocześnie zapewni im dowóz cennych składników odżywczych;
  • Po drugie: nutADellę warto dodać do prostego deseru jogurtowego, w towarzystwie świeżych malin oraz prażonych płatków owsianych;
  • Po trzecie: łyżeczka smacznej nutADelli doskonale uzupełni smak gorącej latte z dodatkiem przypraw korzennych;
  • Po czwarte: produkt ten bez przeszkód możemy dodawać do świątecznych wypieków. Ponadto, doskonale sprawdzi się on w roli farszu do naleśników przygotowanych na bazie mąki pełnoziarnistej.

Nutadella Krem Orzechowy Anka Dziedzic VIVIO - KCAL

NutADella to doskonałe źródło wartościowej energii. W 100 gramach niniejszego produktu znajdziemy blisko 591 kalorii, w tym 41 gramów tłuszczów (a w nich zaledwie 13 gramów nasyconych kwasów tłuszczowych), 43 gramy węglowodanów (a w nich 12 gramów cukru), 2,8 grama błonnika oraz aż 11 gramów białka. Warto również wiedzieć, że nutADella stanowi doskonałe źródło cennych dla zdrowia witamin i minerałów. W związku z tym jest ona smaczną, a przede wszystkim zdrowszą alternatywą dla popularnych kremów czekoladowych. Pamiętajmy także, że każdego dnia nie powinniśmy spożywać więcej niż około 10-20 gramów nutADelli. W ten sposób jesteśmy w stanie dostarczyć do naszego organizmu zaledwie 60-120 kalorii.

Nutadella Krem Orzechowy Anka Dziedzic VIVIO - Opis produktu

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych nutADelli

Przestrzegając zaleceń zdrowej diety często zmuszeni jesteśmy zrezygnować z naszych ulubionych przekąsek. Słodkie kremy czekoladowe, choć kojarzą nam się z błogim okresem dzieciństwa, w większości przypadków zawierają w sobie niezdrowe tłuszcze oraz nadmierne ilości cukru. Czas to zmienić! Mając na uwadze potrzeby naszych klientów oraz wymagania najmłodszych wielbicieli kakao, we współpracy z popularną influencerką fitness Anką Dziedzic, udało nam się opracować formułę doskonałego kremu czekoladowego, który jest nie tylko smaczny, ale również zdrowy. Zawarte w nutADelli składniki są najwyższej jakości, a wprowadzenie ich do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia sprzyja podniesieniu naszego codziennego samopoczucia. A co jeszcze warto wiedzieć na temat pysznej nutADelli? Odpowiedź na to pytanie znajdziesz w dalszej części tekstu.

Gdzie można kupić nutADellę?

Czy nutADella może spożywana być przez osoby zmagające się z problemem insulinooporności?

Jak właściwie przechowywać nutADellę?

Czy nutADella jest tucząca?

Do czego można dodawać nutADellę?

  • NutADella – kcal;

  • Zastosowanie nutADelli w codziennej kuchni;

  • NutADella – przepisy.

Czym charakteryzuje się i z jakich składników została przygotowana nutADella?

Najnowszy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z Anką Dziedzic (popularną trenerką i propagatorką zdrowego stylu życia) to prawdziwa gratka dla miłośników słodkich kremów czekoladowych. Dzięki wyselekcjonowanym składnikom udało nam się opracować nie tylko smaczny, ale również pełen zdrowia smakołyk, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno starszym, jak i najmłodszym. W składzie nutADelli znalazł się między innymi odżywczy tłuszcz shea, pasta z orzechów laskowych oraz naturalne kakao w proszku. Biały cukier zastąpiony został natomiast erytolem, odznaczającym się nie tylko mniejszą wartością kaloryczną, ale również niższym indeksem glikemicznym.

To co wyróżnia nutADellę spośród innych kremów kanapkowych to nie tylko jej wyjątkowy, orzechowo-czekoladowy smak, ale przede wszystkim wysoka jakość składników. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługuje tłuszcz shea, stanowiący doskonałą alternatywę dla niezdrowego, rafinowanego oleju palmowego. Masło shea to produkt pochodzący z obszarów Afryki Centralnej oraz Zachodniej. Jest ono pozyskiwane z orzechów masłosza parka, wysokiego drzewa nazywanego przez mieszkańców Afryki „drzewem życia”. Tłuszcz shea odznacza się wysoką zawartością cennych dla zdrowia składników. Znajdziemy w nim między innymi nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole roślinne, jak również cenne witaminy, w tym witaminę A oraz witaminę E (nazywaną witaminą młodości). Ze względu na swój niezwykły skład, tłuszcz shea znalazł zastosowanie nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również kosmetycznym. Co ciekawe, stanowi on częsty składnik nawilżających balsamów do ciała oraz pomadek przeznaczonych do regeneracji ust.

Cennym składnikiem nutADelli jest również odżywcza pasta z orzechów laskowych. Owoce leszczyny stanowią bowiem doskonałą skarbnicę cennych dla naszego zdrowia elementów. Te smaczne orzechy skrywają w sobie nie tylko duże ilości witaminy E, ale również całą masę witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego). Ponadto, pasta z orzechów laskowych jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu spore ilości niezbędnych dla zachowania zdrowia minerałów, w tym: magnezu, miedzi oraz żelaza. Niepowtarzalny smak nutADelli to również zasługa pełnego zdrowia kakao. Niniejszy składnik, pochodzący z tropikalnych lasów afrykańskich, to doskonałe źródło cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Nasiona kakaowca, z których produkowany jest aromatyczny proszek, zawierają w sobie niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowej, jak również wykazującą działanie pobudzające kofeinę. Warto również wiedzieć, że ten słodki przysmak zapewnia nam także dowóz licznych witamin (np. witamin z grupy B, witaminy D, E oraz K). Dodatkowo, nasiona kakaowca zawierają w sobie cenne pierwiastki, wśród których warto wyróżnić: magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor oraz cynk.

NutADella – właściwości zdrowotne i wpływ na samopoczucie człowieka

Dzięki sporej zawartości cennych składników odżywczych, witamin oraz minerałów, wprowadzenie nutADelli do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, jest w stanie wpłynąć na poprawę naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. Zawarte w nasionach kakaowca, jak i owocach leszczyny, fitosterole roślinne, witaminy z grupy B oraz wartościowe pierwiastki (w tym potas i magnez) odpowiadają między innymi za obniżenie poziomu złego cholesterolu, a także utrzymanie prawidłowej wartości ciśnienia krwi. Wprowadzając niniejsze składniki do zrównoważonego jadłospisu możemy zatem przyczynić się do zmniejszenia ryzyka rozwoju zaburzeń w obrębie układu sercowo-naczyniowego, w tym do prewencji miażdżycy oraz zawałów serca w przyszłości.

Co ciekawe, również witamina E zawarta w składnikach słodkiej nutADelli jest w stanie pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie oraz wygląd zewnętrzny. Witamina ta uznawana jest bowiem za silny przeciwutleniacz, który skutecznie zwalcza wolne rodniki, a tym samym opóźnia procesy starzenia się skóry i zmniejsza ryzyko rozwoju chorób nowotworowych w przyszłości. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługują także witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy). Odpowiadają one bowiem za utrzymanie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, a nawet zmniejszenie ryzyka rozwoju zaburzeń nastroju (w tym depresji) w przyszłości. Warto również wiedzieć, iż zawarty w nutADelli magnez wpływa na zwiększenie naszych zdolności do zapamiętywania oraz długotrwałej koncentracji, dzięki czemu jesteśmy w stanie wykazać się większą efektywnością podczas wykonywania codziennych obowiązków.

Spośród składników nutADelli, pozytywny wpływ na nasze zdrowie może wywrzeć również erytrytol. Niniejsza substancja stanowi popularny zamiennik dla białego cukru. Produkt ten jest nie tylko niskokaloryczny, ale również pozbawiony nienaturalnego posmaku, charakterystycznego dla innych składników. Erytrol jest także przyjazny dla naszych jelit, a co najważniejsze przyczynia się on do zmniejszenia ryzyka rozwoju infekcji bakteryjnych oraz próchnicy w obrębie naszej jamy ustnej.

Jeśli chcemy uzyskać z nutADelli wszystko to, co najlepsze, powinniśmy wprowadzić ją do zrównoważonej diety oraz aktywnego stylu życia. Tylko w ten sposób będziemy w stanie poznać niezwykłą moc składników odżywczych, witamin oraz minerałów w niej zawartych.

NutADella w diecie dziecka

Nie od dziś wiadomo, że prawie wszystkie dzieci kochają słodkie kremy czekoladowe. Niestety, te dostępne w popularnych marketach odznaczają się wysoką zawartością białego cukru, jak również szkodliwego dla naszego zdrowia oleju palmowego. Dlatego też, warto wymienić tradycyjny krem czekoladowy na smaczną nutADellę. Niniejszy produkt nie tylko zadowoli podniebienia najmłodszych smakoszy, ale również będzie w stanie dostarczyć do ich organizmu zestaw cennych składników. W tym miejscu warto zwrócić szczególną uwagę na witaminy z grupy B oraz minerały zawarte w paście z orzechów laskowych. To właśnie dzięki nim możliwe staje się zapewnienie prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego naszych dzieci, a tym samym zwiększenie ich efektywności podczas wykonywania zajęć szkolnych. Dodatkową zaletą nutADelli jest również brak białego cukru w składzie. Dzięki temu, nasze pociechy unikną spożywanie nadmiernych ilości niniejszego składnika wraz z codzienną dietą. Ponadto, wybierając tę słodką alternatywę dla popularnych kremów czekoladowych, przyczynimy się do ograniczenia ryzyka rozwoju próchnicy, która stanowi częsty problem zwłaszcza wśród dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.

Przeciwwskazania dotyczące spożywania nutADelli

Wprowadzenie odpowiednich ilości nutADelli do zrównoważonej diety w większości przypadków jest całkowicie bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane z jej stosowaniem. Po pierwsze, spożywanie nadmiernych ilości nutADelli nie jest wskazane w przypadku osób zmagających się z problemem nadwagi, otyłości, insulinooporności lub cukrzycy. Po drugie, niniejszy produkt nie powinien wprowadzany być do diety najmłodszych dzieci (poniżej pierwszego roku życia). Warto również pamiętać, że nutADella zawiera w sobie składniki, które odpowiedzialne mogą być za wywoływanie reakcji alergicznych (np. orzechy laskowe, kakao w proszku). Dlatego też, zaleca się, aby wprowadzać ją do swojej diety stopniowo, obserwując przy tym uważnie reakcje organizmu. Natomiast w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po jej spożyciu (np. nudności, trudności w oddychaniu, wysypki, zaczerwienienia skóry, bólu głowy) należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu lub alergologa.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące nutADelli

Pytanie 1: Gdzie można kupić nutADellę? Najnowszy produkt marki VIVIO, stworzony we współpracy z Anką Dziedzic, dostępny jest w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością. NutADellę możemy kupić także w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO oraz za pośrednictwem strony internetowej Anki Dziedzic.

Pytanie 2: Czy nutADella może spożywana być przez osoby zmagające się z problemem insulinooporności? Chociaż nutADella nie zawiera w swoim składzie białego cukru, osoby zmagające się z problemem cukrzycy oraz insulinooporności powinny wykazać się szczególną ostrożnością podczas jej stosowania.

Pytanie 3: Jak właściwie przechowywać nutADellę? Produkt ten warto przechowywać w szczelnie zakręcanym słoiku. NutADella jest najlepsza wtedy, gdy jest lekko schłodzona. Dlatego też, warto przechowywać ją w lodówce. Niniejszy produkt nie powinien narażany być na działanie promieni słonecznych oraz wysokie temperatury.

Pytanie 4: Czy nutADella jest tucząca? Niniejszy produkt jest dobrym źródłem energii. W związku z tym, wskazane jest, aby spożywać go w umiarkowanych ilościach. Niemniej jednak, wprowadzenie nutADelli do zrównoważonej diety oraz aktywnego trybu życia nie wywołuje przyrostu masy ciała.

Pytanie 5: Do czego można dodawać nutADellę? Najnowszy produkt marki VIVIO to nie tylko doskonały dodatek do kanapek, czy słodkich deserów. NutADella świetnie komponuje się również ze smakiem rozgrzewającej kawy lub szklanką ciepłego mleka, po które tak chętnie sięgamy podczas długich jesiennych wieczorów.

 

 

 

Podsumowanie

NutADella to wyjątkowy produkt marki VIVIO stworzony we współpracy z popularną fit-influencerką Anką Dziedzic. Ten aromatyczny krem orzechowo-kakaowy jest nie tylko niezwykle smaczny, ale również zawiera w sobie wyselekcjonowane składniki pełne wartościowych witamin i minerałów. Dlatego też, nutADella może stanowić doskonałe uzupełnienie zdrowej diety oraz aktywnego stylu życia. Jeśli chcesz się o tym przekonać, wypróbuj ją już dziś!

Bibliografia

  1. Abbe Maleyki Mhd, J., Amin, I. (2008). Polyphenols in cocoa and cocoa products: is there a link between antioxidant properties and health? Molecules 13, 2190-2219;
  2. Curtis, P.J., Sampson, M., Potter, J., Dhatariya, K., Kroon, P.A., Cassidy, A. (2012). Chronic ingestion of flavan-3-ols and isoflavones improves insulin sensitivity and lipoprotein status and attenuates estimated 10-year CVD risk in medica-ted postmenopausal women with type 2 diabetes: A 1-year, double-blind, randomized, controlled trial. Diabetes Care 35, 226–232;
  3. Gossens J., Gonz M. (1996) Nutritional properties and application of erythritol a unique combination? Ed. Grenby T.H. Advences in sweeteners, Blackie Academic & Professional;
  4. Kamil Hozyasz; “Nowe wskazania do profilaktycznej podaży witaminy E”; Medycyna Rodzinna, nr 3-4/2000;
  5. Katz, D.L., Doughty, K., Ather, A. (2011). Cocoa and chocolate in human healht and disease. Antioxidants &Redox Signaling;
  6. Matysek-Nawrocka, M., Cyrankiewicz, P. (2016). Substancje biologicznie aktywne pozyskiwane z herbaty, kawy i kakao oraz ich zastosowanie w kosmetykach. Borgis- Postępy Fitoterapii 2, 139-144;
  7. Mattia Di Nunzio; “Hazelnuts as source of bioactive compounds and health value underestimated food”;
  8. Orit Segman, ... Leonid Yarmolinsky; “Methods and Technologies Related to Shea Butter Chemophysical Properties and to the Delivery of Bioactives in Chocolate and Related Products”; Cocoa Butter and Related Compounds, 2012;
  9. Olczyk-Kowalczyk, D., Grzebieluch, W., Turkowski, M., Kaczmarek, U. (2017). Pożywienie
    a próchnica zębów. Część 2. Żywność zawierająca polifenole. Nowa Stomatologia 2, 80-88;
  10. Pregiel B., Wrzyszcz-Kowalczyk A, Piesiak-Pańczyszyn (2010) Aktualne poglądy na temat substytutów cukru. Poradnik Stomatologiczny;
  11. Rafał Hryszko; “Llibre de totes maneres de confits. Księga o różnych sposobach przyrządzania słodyczy – starokataloński zbiór przepisów kulinarnych z XIV wieku”; Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego MCCCXII – 2010, Kraków;
  12. Schramm, D.D., Wang, J.F., Holt, R.R. i in. (2001). Chocolate procyanidins decrease the leukotriene-prostacyclin ratio in humans and human aortic endothelial cells. Am. J. Clin. Nutr. 73,36–40;
  13. Węglarz, M., Kubica, A., Sinkiewicz, W. (2011). Znaczenie czekolady w prewencji chorób sercowo-naczyniowych. Folia Cardiologica Excerpta, Via Medica;
  14. Zdrojewicz Z. et al., Wpływ składników zawartych w orzechach na organizm człowieka, „Medycyna Rodzinna” 2015, 3, 124–130.

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Opinie klientów