Wiśnia liofilizowana grys 50G - VIVIO
Wiśnia liofilizowana grys 50G - VIVIO
Produkt niedostępny
Wiśnia liofilizowana - skład
MARKA |
---|
VIVIO |
Wiśnia liofilizowana
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Wiśnia liofilizowana - Zastosowanie
Wiśnia w formie liofilizowanej mają delikatniejszy smak. Proces liofilizacji pozwala na zachowanie ich właściwości oraz zastosowanie ich w kuchni, głównie do przyrządzania deserów i słodkich dań.
Wiśnia liofilizowana - Opis produktu
Wiśnia stanowi przekąskę i dodatek do ciast i deserów. Dodaje się ją do musli śniadaniowych, kompotów, kaszek i herbat owocowych. Stosują je osoby zmagające się z zaparciami.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.