info@cosdlazdrowia.pl
+48 530 044 043, +48 537 801 951


Wartości odżywcze
Wiśnia liofilizowana
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Wiśnia w formie liofilizowanej mają delikatniejszy smak. Proces liofilizacji pozwala na zachowanie ich właściwości oraz zastosowanie ich w kuchni, głównie do przyrządzania deserów i słodkich dań.
Film
Opis
Wiśnia stanowi przekąskę i dodatek do ciast i deserów. Dodaje się ją do musli śniadaniowych, kompotów, kaszek i herbat owocowych. Stosują je osoby zmagające się z zaparciami.
Liofilizacja to zaawansowany proces technologiczny, który polega na całkowitym usunięciu wody z danego składnika.
W przemyśle żywieniowym liofilizacja jest nowym procesem. Jej zaletą jest możliwość zachowania wszystkich składników owoców i warzyw w postaci sproszkowanej lub w formie grysu.
Obecnie liofilizację uważa się za najlepszą formę konserwacji żywności, z zachowaniem jej właściwości.
PRODUCENT | VIVIO |
---|---|
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 199zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |