Dzień darmowej dostawy

Olejek cynamonowy surowiec kosmetyczny 100 ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAIndonezja
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 50zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
4 pkt

44,28 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Olejek nierafinowany.

Olejek cynamonowy, to naturalny afrodyzjak, znany na całym świecie. Jest silnie aromatyczny, otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną szarobrązowej kory lub liści drzewa cynamonowca cejlońskiego. Olejek znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym.

Jest źródłem wielu aktywnych składników. Obecny w nim tzw. aldehyd cynamonowy jest znany ze swych właściwości antybakteryjnych , zaś eugenol działa przeciwzapalnie, a linalol przeciwgrzybiczo. Właściwości tych składników sprawiły, że olejek cynamonowy wykorzystywany jest często w przypadku zmian skórnych. Działa ściągająco i ujędrniająco.

Olejek jest dodawany do maści rozgrzewających oraz kosmetyków antycellulitowych. Co ciekawe, spotkamy go również w składzie pomadek powiększających usta. Olejek stosowany jako wcierka we włosy pobudzi osłabione cebulki. Jest używany w aromaterapii np. w formie dodatku do kąpieli relaksacyjnych.  

 Nie należy stosować w formie nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę, zwłaszcza twarzy.

 

Stosowanie

Wykorzystanie olejku cynamonowego w kosmetyce

  • składnik maseczek kosmetycznych do skóry i włosów
  • olejek eteryczny do relaksacyjnej kąpieli
  • dodatek do aromaterapii


Opinie o produkcie: Olejek cynamonowy surowiec kosmetyczny 100 ml VIVIO

E
Eugeniusz
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
14/09/15
Zakup olejku cynamonowego
Review by Eugeniusz on 14 Sep 2015
Towar zgodny z zamówieniem, szybka dostawa. Polecam.