Olej kokosowy cena do włosów
Olej kokosowy cena do włosów

Olej kokosowy VIRGIN 900ml - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska (kraj pochodzenia surowca: Indonezja)
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
Sprawdź ten produkt w EKOLOGICZNEJ odmianie
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
2 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY200ml500ml900m

23,99 zł

RABAT - 11%

26,99 zł

-11

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Olej kokosowy Virgin Opis

Olej kokosowy Extra Virgin jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym.  Jest otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców palmy kokosowej. Posiada naturalną, białą barwę, a w temperaturze powyżej 25°C przypomina ścięty tłuszcz. Jest bardzo trwały i odporny na wysoką temperaturę. Dzięki temu można go przechowywać niemal w każdych warunkach. Olej kokosowy jest olejem nieschnącym i po otwarciu, należy go zużyć w ciągu roku. Zawiera sporą dawkę kwasu laurynowego, który wspiera odporność. Jest źródłem tłuszczów nasyconych (trójglicerydów średniołańcuchowych MCT), które odpowiednio dawkowane są zamieniane na energię i wspomagają metabolizm.

ZALETY TŁUSZCZÓW MCT

  • w całości są metabolizowane przez wątrobę, tym samym nie dochodzi do ich odkładania w formie tkanki tłuszczowej
  • wchłaniają się szybko z przewodu pokarmowego do krwioobiegu
  • tworzą dużo mniejsze cząsteczki, niż reszta kwasów tłuszczowych
  • w procesie ich trawienia nie są niezbędne enzymy trawienne (żółć i lipaza trzustkowa)
  • rozkładają się bardzo szybko
  • mają pozytywny wpływ na wchłanianie witaminy E, magnezu i wapnia




olej kokosowy Virgin


Olej kokosowy Virgin Wartości odżywcze

Składniki: olej kokosowy Extra virgin (tłoczony na zimno)

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.


Olej kokosowy Virgin przepisy / Olej kokosowy Virgin zastosowanie

BEZGLUTENOWE, KORZENNE BROWNIE Z BAKALIAMI

BEZGLUTENOWE, KORZENNE BROWNIE Z BAKALIAMI

Składniki na 4 porcje
blaszka tzw. „keksówkę” o wymiarach ok. 30x11cm

  • 70 g mąki kokosowej
  • 50 g mąki orzechowej
  • 5 białek
  • 2 żółtka
  • 5 łyżek erytrolu
  • 250 ml mleka migdałowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 20 orzechów włoskich lub migdałów
  • 1 łyżka naturalnego kakao
  • Przyprawa do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (może być bezglutenowy)

Wykonanie:

Mąkę kokosową i orzechową połączyć z żółtkiem, erytrolem, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Dodać posiekane orzechy, olej kokosowy i mleko migdałowe. Dokładnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą. Przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 15 – 20 min.

Kcal w jednej porcji: 249 kcal
Białko: 14 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 10 g

Smacznego!


CZEKOLADOWE KULKI MOCY

CZEKOLADOWE KULKI MOCY

Składniki:
- 10 suszonych daktyli bez pestek, namoczonych wcześniej we wrzątku
- 1 szklankę płatków owsianych
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki karobu
- pół szklanki wiórków kokosowych
- szczyptę soli
Wykonanie:
1. Daktyle, płatki, olej i karob blenduj razem aż do uzyskania gęstej, jednolitej konsystencji. Powstałą masę odstaw na 15 minut do lodówki.
2. W zwilżonych dłoniach formuj niewielkie pralinki, a następnie obtocz je w wiórkach kokosowych i włóż do lodówki do schłodzenia.


Dietetyczne ciasteczka bez mąki i cukru

Dietetyczne ciasteczka bez mąki i cukru

Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki płatków jaglanych ViVio
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych ViVio
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju kokosowego extra virgin ViVio
  • 4 łyżki syropu klonowego
  • 3 łyżki wody

 

Sposób wykonania:

Na początku rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Do malaksera wsypujemy płatki jaglane i migdałowe oraz wiórki – wszystko miksujemy.Otrzymaną mączkę mieszamy w misce z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu łączymy mokre składniki – płynny olej kokosowy, syrop klonowy oraz wodę – następnie wlewamy je do suchych składników. Masę dokładnie mieszamy, a jeśli będzie zbyt sypka możemy dodać jeszcze trochę wody kokosowej.Na wyłożoną papierem formę do pieczenia wykładamy po jednej łyżce masy i formujemy owalny, płaski kształt ciasteczek. Pieczemy około 15 min, aż ciastka się zarumienią.


WEGE MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE

WEGE MAKOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE

Składniki na ciasto:

  • 150 gramów bezglutenowej mąki owsianej;
  • 150 gramów mąki ryżowej;
  • Około 50 gramów mąki ziemniaczanej;
  • Pół łyżeczki sody oczyszczonej;
  • Około 100 mililitrów oleju pochodzenia roślinnego (np. oleju kokosowego);
  • 100 mililitrów syropu z agawy lub syropu klonowego.

Składniki na masę makową:

  • Około 500 gramów suchego, zmielonego maku;
  • 150 gramów posiekanej mieszanki studenckiej, lub innych bakalii;
  • Garści posiekanych orzechów włoskich;
  • Około 350 mililitrów wybranego mleka roślinnego (np. mleka sojowego lub kokosowego);
  • Skórki startej z jednej pomarańczy;
  • Około 200 mililitrów miodu spadziowego lub syropu z agawy;
  • Dwóch łyżeczek ekstraktu waniliowego.

Wykonanie:

Przygotuj blaszkę o wymiarach 20 na 30 cm i wyłóż ją specjalnym papierem do pieczenia;

Wszystkie składniki niezbędne do wyrobu ciasta wymieszaj w wysokiej misce, a następnie urabiaj ręcznie, aż do momentu, w którym uzyskasz jednolitą masę;

Połowę uzyskanego ciasta wyłóż na blaszce i dokładnie rozgnieć, na przykład przy pomocy szklanki. Następnie nakłuj ciasto widelcem i włóż na około 10-12 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC;

Teraz, wymienione wyżej produkty niezbędne do wyrobu masy makowej wymieszaj w misce. Kiedy wszystkie składniki połączą się, ułóż je na upieczonym cieście;

Pokryj masę makową kawałkami pozostałego ciasta;

Włóż ciasto do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC i piecz je przez około 25-30 minut.


MAŚĆ Z OREGANO

MAŚĆ Z OREGANO

Olej z oregano mieszamy z olejem kokosowym w stosuku 1:3 (1 cz. oleju z oregano : 3 cz. oleju kokosowego)

Stosujemy na chrobowo zmienione miejsca: np grzybica paznokci, stóp, opryszczka.


Olej kokosowy Virgin Zastosowanie

Środek spożywczy

- Z uwagi na stałą postać, nadaje się do smarowania pieczywa, zamiast masła lub margaryny.

- Do smażenia. W wysokich temperaturach olej kokosowy, w odróżnieniu od innych olejów nie pali się i nie jełczeje. 

- Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. W związku z tym, że olej kokosowy rozpuszcza się w temperaturze ok. 26 stopni C, może być też dodawany do dressingów i sosów sałatkowych.

 


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Olej kokosowy Virgin Film


Olej kokosowy Virgin Opinie o produkcie: Olej kokosowy VIRGIN VIVIO 900ml

A
Anetta
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
23/06/20
Zawsze wracam po Virgin VIVIO
Review by Anetta on 23 Jun 2020 review stating Zawsze wracam po Virgin VIVIO
Dla mnie to jedyny udany olej w tej wersji i za akceptowalną cenę :-) Zawsze i już od kilku lat wracam tu na zakupy po olej kokosowy z typowym dla kokosa aromatem ! Polecam!
A
Agata
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
25/03/20
Olej Kokosowy Virgin VIVIO 900ml
Review by Agata on 25 Mar 2020 review stating Olej Kokosowy Virgin VIVIO 900ml
Ten olej zagościł w mojej kuchni na stałe. Bardzo dobra jakość za przystępną cenę. Polecam produkt i oczywiście sklep!
A
Anna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
05/02/20
Polecam
Review by Anna on5 Feb 2020 review stating Polecam
Jeden z lepszych jakie używałam, przy nim zostaję
M
Marzena
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
28/01/20
Olej kokosowy VIRGIN VIVIO 900ml
Review by Marzena on 28 Jan 2020 review stating Olej kokosowy VIRGIN VIVIO 900ml
Produkt bardzo dobrej jakości w przystępnej cenie. Nie wyobrażam sobie życia bez niego. Polecam
A
Alina
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
24/10/19
Olej kokosowy VIRGIN
Review by Alina on 24 Oct 2019 review stating Olej kokosowy VIRGIN
Świetny olej, cudownie pachnący, polecam.