DARMOWA DOSTAWA

BIO Naleśniki z mąką gryczaną 196g - Zdrowo Namieszane

PRODUCENTZdrowo Namieszane
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

9,49 zł

RABAT - 5%

9,99 zł

-5

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

  • ekologiczna mieszanka do przygotowania naleśników
  • bez mąki pszennej
  • ilość porcji: 14

Skład / Wartości odżywcze

mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana (20%)*, len mielony*, sól himalajska

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):

wartość energetyczna: 1172 kJ/280 kcal

tłuszcz: 12 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g

węglowodany: 32 g

w tym cukry: 2,4 g

błonnik: 0 g

białko: 9,5 g

sól: 0,56 g

Stosowanie

Dodaj: 4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody, 4 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła.

Przygotowanie:

1. W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (jajka, mleko, wodę, olej lub rozpuszczone masło).

2. Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą.

3. Odczekaj 5 minut aż ciasto zgęstnieje.

4. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika).

5. Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta.

6. Naleśniki smaż z obu stron i układaj jeden na drugim.

7. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.

Gotowe naleśniki przykryj szczelnie i przechowuj w lodówce do 2 dni.

Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Opinie o produkcie: BIO Naleśniki z mąką gryczaną 196g Zdrowo Namieszane


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

PRZEPIS NA NALEŚNIKI – bez glutenu!

Przepis na naleśniki powinien odpowiadać nam pod każdym względem. Jedni lubią grube i puszyste, inni cienkie i chrupiące. Nie każdy jednak chce i nie każdy może spożywać je w wersji z glutenem, dlatego dziś przygotowaliśmy przepis na naleśniki dla osób z celiakią. Idealnie pasuje do nich kokosowe nadzienie!

czytaj więcej...

Naleśniki inaczej, czyli pancakes.U nas w wersji z olejem kokosowym :)

Historia naleśników Historia popularnych naleśników jest długa, bo naleśniki są obecne w każdej kulturze, a każdy kraj ma swoją odmianę ich przygotowywania. Ciekawostką jest, że archeolodzy uważają naleśniki za pierwszy, przetworzony produkt zbożowy jedzony globalnie i powszechnie. Były one obecne w jadłospisie każdego kraju i tak jest do dziś. Normą jest ich okrągły kształt, forma […]

czytaj więcej...