TANI PIĄTEK

BIO Chlebek bananowy z chia 400g - Zdrowo Namieszane

PRODUCENTZdrowo Namieszane
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

13,99 zł

RABAT - 7%

14,99 zł

-7

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

  • ekologiczna mieszanka do przygotowania chlebka bananowego
  • bez mąki pszennej
  • ilość porcji: ok. 22

Skład / Wartości odżywcze

mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona chia* (1%), środek spulchniający: węglan sodu, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające: winiany potasu, węglan sodu)), sól himalajska

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):

wartość energetyczna: 1127 kJ/269 kcal

tłuszcz: 12 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g

węglowodany: 35 g

w tym cukry: 12 g

błonnik: 1 g

białko: 5,2 g

sól: 0,77 g

Stosowanie

Dodaj: 3 jajka, 200 ml jogurtu naturalnego lub maślanki, 110 ml oleju lub rozpuszczonego masła (ok.13 łyżek), 3 bardzo dojrzałe banany.

Przygotowanie:

1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C bez termoobiegu.

2. Podłużną formę do pieczenia (np. 25x12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką.

3. Do dużej miski włóż banany, jogurt, jajka oraz olej i dokładnie zmiksuj.

4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj.

5. Gotową masę przelej do formy.

6. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.

Chlebek po przygotowaniu trzymaj w lodówce do 4 dni.

Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Opinie o produkcie: BIO Chlebek bananowy z chia 400g Zdrowo Namieszane


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

Bananowe brownie – IDEALNE DO KAWY!

Brownie to pyszny przysmak niezwykle popularny w USA o intensywnym czekoladowym smaku. Występuje zazwyczaj w postaci pojedynczych, płaskich, kwadratowych porcji ciasta albo miniaturowych deserów, czy muffinów. Struktura ciasta jest zbita i mokra – wewnątrz tworzy lekki zakalec, zaś na zewnątrz jest twarde. Pierwotna wersja tego ciasta, choć była nieudanym wypiekiem, zachwyciła gości, którzy skosztowali go […]

czytaj więcej...