DARMOWA DOSTAWA OD 79ZŁ PRZY ZAKUPIE WYBRANYCH PRODUKÓW    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Ekologiczna Oliwa z oliwek 1L - San Francisco Olive Ecológico

BIO Oliwa z oliwek 1000ml

Ekologiczna Oliwa z oliwek 1L - San Francisco Olive Ecológico

39,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 3 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Ekologiczna Oliwa z oliwek 1000ml - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
HiszpaniaSan Francisco Olive Ecológico

Wartość odżywcza w jednej sugerowanej dziennej porcji (15 ml): Kalorie 120 kcal, Tłuszcz 14 g, w tym tłuszcze nasycone 2g, tłuszcze trans 0 g, tłuszcze jednonienasycone 10 g, cholesterol 0 mg, sód 0g, węglowodany 0g, białko 0g.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Ekologiczna Oliwa z oliwek 1000ml - Zastosowanie

Charakterystyczny smak i zapach oliwy z oliwek doskonale komponuje się z sałatkami, surówkami i sosami. Może być z powodzeniem stosowana także jako produkt do smażenia lub jako dodatek do pieczywa.

Ekologiczna Oliwa z oliwek 1000ml - Materiały video

Ekologiczna Oliwa z oliwek 1000ml - Opis produktu

Oliwa z oliwek jest otrzymywana w wyniku tłoczenia miąższu owoców drzewa oliwnego. BIO oliwa Extra Virgin jest produktem najwyższej jakości uzyskiwanym z pierwszego tłoczenia na zimno. Proces ten polega na wyciśnięciu soku ze świeżych oliwek, w sposób wyłącznie mechaniczny, bez użycia żadnych procesów chemicznych. Oliwa pozyskiwana w ten sposób jest bogatym źródłem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu oleinowego, który wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Oprócz dobroczynnych kwasów tłuszczowych w swoim składzie zawiera także witaminę A, witaminę E, witaminę K oraz liczne przeciwutleniacze, które obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz wspomagają pracę serca i układu krwionośnego.
Parametrem potwierdzającym najwyższą jakość sprzedawanej oliwy jest jej wyjątkowo niska kwasowość utrzymująca się na poziomie 0,1%. Przyjmuje się, że oliwy, których kwasowość nie przekracza 0,3% są oliwami z wysokiej półki jakościowej. Natomiast oliwy, których poziom kwasowości utrzymuje się poniżej granicy 0,2 % to oliwy najwyższej jakości zaliczane do klasy Premium Extra Virgin.


Opinie klientów