PRODUCENT | VIVIO |
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
Grzybowy strogonow Wartości odżywcze
pulpa pomidorowa 36%, woda, ciecierzyca gotowana 9%, czerwona fasola 5%, pieczarki 11%, cebula 9%, boczniaki 5 %, marchew 4%, seler 3%, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, natka pietruszki, barwnik: karmel, czosnek, tymianek, czarny pieprz
Zawiera alergeny: seler i produkty pochodne.
Przechowywać w temp. pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Grzybowy strogonow Opis
- bez sztucznych barwników oraz zagęstników
- bez konserwantów
- bez dodatku cukru
- nie zawiera oleju palmowego
- odpowiednie dla wegan
- opakowanie zawiera 2 porcje
Ciecierzyca, znana także jako cieciorka lub groch włoski, to prawdziwa skarbnica białka o wysokiej wartości odżywczej. W jej składzie znajdziemy także spore ilości witamin z grupy B, witaminę C, kwas foliowy a także błonnik pokarmowy oraz liczne składniki mineralne, jak wapń, żelazo, magnez, potas czy cynk. Składniki zawarte w ciecierzycy zapobiegają zaparciom, regulują rytm wypróżnień a także obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
Boczniaki to nietypowe grzyby, które w przeciwieństwie do grzybów leśnych, posiadają sporo wartościowych pod względem odżywczym składników. W ich składzie znajdziemy łatwo przyswajalne białko a także znaczące ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są one także źródłem witamin z grupy B, witaminy C a także niezbędnych do zachowania zdrowia składników mineralnych, jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód czy cynk.
Składniki zawarte w boczniakach:
pozytywnie wpływają na profil lipidowy
regulują poziom cukru we krwi
wzmacniają naczynia krwionośne
niwelują szkodliwe działanie wolnych rodników
ograniczają procesy starzenia i ryzyko rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego