Tofu curry 440g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

8,99 zł

RABAT - 16%

10,69 zł

-16

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Tofu curry z kokosem Wartości odżywcze

skład: pulpa pomidorowa 35%, woda, tofu 13% (ziarno soi, woda, substancja żelująca: kwasek cytrynowy), wyciąg z kokosa 9,7 % (kokos, woda), cebula 9 %, ciecierzyca gotowana 6 %, marchew 4%,olej rzepakowy 2,9%, skrobia, czosnek, sól, skrobia modyfikowana, imbir, papryka w proszku, kolendra, gałka muszkatołowa, kumin, kurkuma, chilli

Zawiera alergeny: seler i produkty pochodne.

Przechowywać w temp. pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 72 godziny.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Tofu curry z kokosem Zastosowanie

Tofu curry to danie gotowe do bezpośredniego spożycia. Można jeść je jako samodzielną potrawkę lub spożywać z ryżem, pieczywem albo ziemniakami. Świetnie sprawdzi się jako ciepłe danie obiadowe, ale można wykorzystać je również jako zimną przekąskę w podróży, na uczelni lub w pracy.

Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.


Tofu curry z kokosem Film

Tofu curry z kokosem KCAL

Tofu curry jest daniem niskokalorycznym. 100g produktu dostarcza jedynie 87kcal. Z tego względu doskonale nadaje się dla osób odchudzających się. Zawiera niewielkie ilości kwasów tłuszczowych nasyconych oraz cukrów prostych. Może stanowić źródło białka roślinnego oraz błonnika pokarmowego.


Tofu curry z kokosem Opis

Wszystko co należy wiedzieć na temat właściwości odżywczych i zastosowania tofu curry

Każdy miewa czasami bardziej zabiegane dni, w których trudno znaleźć czas na gotowanie pełnowartościowych posiłków. W takich momentach z pomocą przychodzą dania gotowe Vivo. To moc witamin, składników mineralnych, białka i błonnika zawarta w małych słoiczkach. Jedną z propozycji Vivio jest tofu curry, czyli aromatyczne danie inspirowane oryginalną kuchnią azjatycką. Idealne połączenie ostrych przypraw z łagodniejszymi aromatami sprawia, że danie przypadnie do gustu każdemu smakoszowi. Co więcej jest to produkt w 100% bezmięsny, więc doskonale nadaje się jako uzupełnienie diety wegan i wegetarian.

Czy tofu curry jest zdrowe?

Jak przechowywać tofu curry?

Ile porcji zawiera słoiczek tofu curry?

Tofu curry a odchudzanie – czy tofu curry tuczy?

  • Tofu curry – wartości odżywcze

  • Tofu curry – przepisy

  • Tofu curry – zastosowanie

Tofu curry – pochodzenie i skład produktu

Tofu curry VIVIO to w pełni naturalny produkt wytwarzany z najwyższej jakości surowców pochodzenia roślinnego. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Skład produktu jest prosty i pełen aromatycznych przypraw, które nadają daniu wyjątkowego smaku przywodzącego na myśl prawdziwe azjatyckie specjały. Tofu curry nie zawiera również oleju palmowego ani zagęstników. To prawdziwa moc natury zamknięta w małym słoiczku.

Podstawą dania Vivio jest tofu, czyli twaróg wegański otrzymywany z mleka sojowego. Jego oryginalny smak jest neutralny i bardzo delikatny, ale idealnie skomponowany dodatek aromatycznych przypraw i mnóstwa warzyw sprawia, że wszystkie składniki doskonale się dopełniają. Oczywiście tofu curry bez mleka kokosowego nie można by było nazwać prawdziwym azjatyckim specjałem. Dlatego Vivio zadbało o dodatek przepysznego kokosa nadającego daniu niepowtarzalnego charakteru.

Zdrowie zamknięte w słoiczku – o wyjątkowych składnikach tofu curry

Głównym składnikiem azjatyckiego dania Vivio jest tofu. Produkt ten wytwarzany jest z mleka sojowego poprzez podgrzewanie, koagulację i prasowanie. Stanowi bardzo odżywczy element diety ze względu na wysoką zawartość białka roślinnego. Produkt oparty jest w 100% na soi, której wskaźnik aminokwasowy jest oceniany w badaniach naukowych na porównywalny do mięsa. Oznacza to, że strączki te z powodzeniem mogą stanowić źródło pełnowartościowego białka w diecie wegan i wegetarian. Co więcej, publikacje naukowe wskazują, że białka soi mogą mieć działanie obniżające cholesterol, a przez to działają ochronnie na układ krążenia.

Tofu może stanowić również bardzo dobre źródło izoflawonoidów. Są to związki bioaktywne o potencjalnym korzystnym wpływie na zdrowie człowieka. Ich budowa zbliżona jest do ludzkich hormonów – estrogenów. Dzięki temu mogą wykazywać wysoką aktywność w organizmie. Badania wskazują, że mogą brać udział w mechanizmach łagodzenia niektórych chorób przewlekłych. Naukowcy wykazali również, że regularne spożywanie tofu może wiązać się z mniejszym ryzykiem wystąpienia raka piersi u kobiet.

Ważnym elementem tofu curry Vivio jest ciecierzyca. To kolejna roślina strączkowa, która może stanowić źródło wartościowego białka w diecie bezmięsnej. Dodatkowo stanowi ona prawdziwą skarbnicę wielu składników mineralnych oraz witamin z grupy B. Zawiera między innymi żelazo wchodzące w skład hemoglobiny, czyli białka transportującego tlen w naszym organizmie. Wśród cennych witamin znajduje się natomiast witamina K, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, co ma znaczenie w procesach gojenia się ran, a także przy bardzo obfitych miesiączkach.

Nutkę kokosowego aromatu nadaje tofu wyciąg z tej egzotycznej rośliny. Jako że składnik ten stanowi podstawę wielu klasycznych azjatyckich dań, liczne badania naukowe zajmowały się badaniem jego składu i wpływu na zdrowie człowieka. Wykazano między innymi, że może on wykazywać właściwości antyoksydacyjne i zapobiegać uszkodzeniom DNA zdrowych komórek. Okazuje się również, że spożywanie mleka kokosowego może mieć wpływ na regulację gospodarki lipidowej.

Tofu curry z ryżem – propozycja na obiad dla całej rodziny

Tofu curry stanowi doskonałą propozycję na szybki obiad w zabiegany dzień. Świetnie sprawdzi się również jako element codziennej diety dla osób, które zwyczajnie nie lubią gotować i spędzać dużo czasu w kuchni. Danie to zawiera wiele bardzo zdrowych składników, które rzadko pojawiają się w naszych tradycyjnych przepisach. Z tego względu dla urozmaicenia diety warto włączyć tofu Vivio do swojego jadłospisu.

Tofu curry jest daniem w 100% roślinnym, ale z pewnością przypadnie do gustu również miłośnikom mięsa. Stanowi propozycję na obiad dla całej rodziny. Można podawać go z ryżem, pieczywem lub ziemniakami. Takie danie daje bardzo duże pole do popisu dla twojej wyobraźni oraz umożliwia testowanie zupełnie nowych smaków. Tofu curry mango z orzechami nerkowca to tylko jedna z propozycji na słodko-ostre przełamanie codziennej monotonii!

Tofu curry z warzywami dla wegan i wegetarian

Tofu curry zawiera wiele składników bardzo pożądanych w diecie wegan i wegetarian. Poza wspominianym już białkiem o wysokiej wartości odżywczej, może stanowić także źródło wielu witamin z grupy B. Należą do nich między innymi tiamina, niacyna oraz kwas foliowy. W gotowym daniu znaleźć można również niezwykle cenne w diecie bezmięsnej żelazo, którego niedobory objawiają się między innymi zmęczeniem, pogorszeniem kondycji włosów oraz obniżoną koncentracją.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące tofu curry

Pytanie 1: Czy tofu curry jest zdrowe?

Tofu curry to naturalny produkt bez dodatków sztucznych barwników, zagęstników i konserwantów. Zawiera wiele roślinnych składników o wysokiej wartości odżywczej. Może stanowić źródło błonnika pokarmowego oraz wielu witamin i soli mineralnych. Dodatkowo dostarcza mało kalorii, więc może być pomocne w kontroli prawidłowej masy ciała.

Pytanie 2: Jak przechowywać tofu curry?

Tofu curry jest produktem trwałym. Przed otwarciem może być przechowywane przez długi czas poza lodówką. Po otwarciu należy przechowywać je w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.

Pytanie 3: Ile porcji zawiera słoiczek tofu curry?

Słoiczek tofu curry zawiera 440g, czyli dwie sugerowane porcje produktów. Jedna porcja dostarcza około 200kcal. W zależności od potrzeb można indywidualnie dostosować wielkość porcji do własnych upodobań.

Pytanie 4: Tofu curry a odchudzanie – czy tofu curry tuczy?

Tofu curry jest produktem niskokalorycznym, stanowiącym jednocześnie dobre źródło błonnika pokarmowego. Jest daniem sycącym i pełnowartościowym. Z pewnością zasługuje na uwagę w przypadku diety odchudzającej. Ostateczne efekty odchudzania zależą jednak od całkowitej kaloryczności diety, a nie jedynie konkretnych jej elementów.

 


Tofu curry z kokosem Opinie o produkcie: Tofu curry 440g VIVIO

Najchętniej czytane

Dieta Dukana – poznaj najważniejsze założenia oraz zagrożenia wynikające z jej stosowania

Jeszcze do niedawna dieta Dukana (znana również jako dieta białkowa oraz/lub dieta proteinowa) stanowiła prawdziwą sensację w świecie osób, które od lat walczą o zdrowy wygląd swojej sylwetki. Opracowana przez francuskiego lekarza metoda miała bowiem gwarantować szybki spadek masy ciała bez uczucia głodu i restrykcji kalorycznej. Niemniej jednak, z biegiem lat okazało się, iż jadłospis […]

czytaj więcej...