info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Sos sojowy gluten free 1L - KIKKOMAN

Sos sojowy gluten free 1L KIKKOMAN

Sos sojowy gluten free 1L - KIKKOMAN

36,49 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 3 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 53 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Sos sojowy gluten free 1L KIKKOMAN - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
JaponiaKIKKOMAN2025-04-12

SKŁAD: Woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy.

Wartość odżywcza w 100 ml:

  • Wartość energetyczna 240 kJ / 57kcal,
  • Tłuszcz 0 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
  • Węglowodany 2,0 g,
  • w tym cukry 0 g,
  • Białko 10 g,
  • Sól 16,4 g.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Sos sojowy gluten free 1L KIKKOMAN - Zastosowanie

Do przyprawiania dań gotowanych oraz tych na talerzu, składnik sosów i dressingów. Zdrowszy zamiennik soli czy przyprawy w płynie maggi.

Tradycyjny sos sojowy typu Tamari, który idealnie nadaje się do marynowania mięs, pogłębiania smaku oraz długiej obróbki termicznej. W odróżnieniu od klasycznego sosu sojowego Kikkoman, Tamari wzbogacony został o ocet spirytusowy, który nadaje mu specyficznego i jedynego w swoim rodzaju smaku. Ocet sprawia również, że duszone mięsa stają się dużo delikatniejsze a cała potrawa nabiera wyrazistości.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Sos sojowy gluten free 1L KIKKOMAN - Opis produktu

Naturalnie Warzony Sos Sojowy Tamari BEZ GLUTENU. Idealny dla osób cierpiących na celiakię, nie tolerujących glutenu, a tęskniących za umamicznym smakiem sosu sojowego.

Gluten występuje w większości zbóż – także w pszenicy, której używa się do naturalnego warzenia sosu sojowego. Takie sosy nie są odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Na szczęście Kikkoman pomyślał o tych osobach i stworzył sos sojowy bezglutenowy., który pod względem smaku i wszechstronności zastosowania w niczym nie ustępuje oryginałowi.

Tradycyjny sos sojowy typu Tamari, który idealnie nadaje się do marynowania mięs, pogłębiania smaku oraz długiej obróbki termicznej. W odróżnieniu od klasycznego sosu sojowego Kikkoman, Tamari wzbogacony został o ocet spirytusowy, który nadaje mu specyficznego i jedynego w swoim rodzaju smaku. Ocet sprawia również, że duszone mięsa stają się dużo delikatniejsze a cała potrawa nabiera wyrazistości.

Naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman otrzymał certyfikat Niemieckiego Stowarzyszenia ds. Celiakii jako produkt wolny od glutenu.

Firma Kikkoman to lider produkcji tradycyjnie warzonych sosów sojowych. Ta japońska firma od ponad 300 lat wytwarza w niezmiennym procesie sosy sojowe, likiery, soki owocowe czy ogólnie pojętą żywność azjatycką. Wysokie standardy oraz tradycyjna forma produkcji to cechy, dzięki którym Kikkoman trwa od 1630 roku.

Opinie klientów