
Jeśli posiadasz punkty w programie lojalnościowym możesz je wykorzystać.
PRODUCENT | VIVIO |
KRAJ POCHODZENIA | Hiszpania / USA / Australia |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
LINK DO PRZEPISU | KLIKNIJ |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 3 pkt |
OPAKOWANIE PAPIEROWE | Migdały całe 400g ZERO WASTE - VIVIO |
POZOSTAŁE GRAMATURY | 250g |
Opis
Migdały, czyli nasiona owoców migdałowca zwyczajnego, pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu.
Obecnie są uprawiane głównie w USA, Hiszpanii, Iranie i we Włoszech.
Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy B2, witaminy E i błonnika pokarmowego. Są także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (w szczególności potasu).
Skład / Wartości odżywcze
Składniki: migdały łuskane
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Stosowanie
Sprawdzą się jako dodatek do wytrawnych sałatek, słodkich owsianek i koktajli, idealne do spodów do ciast jak i do dekoracji.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Opinie o produkcie: Migdały całe 1000g - hiszpańskie
Polecam
250 do 260 i to bez żadnych leków, pozdrawiam i polecam każdemu.
Wszystkiego dobrego w Nowym 2017 Roku. Mariola
Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również
Najchętniej czytane
Migdały – jakie wartości w sobie skrywają i dlaczego warto wprowadzić je do swojej diety?
Dlaczego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety? I jakie zastosowanie mogą znaleźć w naszej kuchni? Te oraz inne informacje na temat migdałów znajdziesz w dalszej części tekstu. Migdały, nazywane najszlachetniejszymi z orzechów, posiadają wiele wartościowych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Odpowiedzialne są one między innymi za wspomożenie czynności układu sercowo-naczyniowego […]
czytaj więcej...Migdały. Czego o nich nie wiesz? Czy warto je jeść?
Migdały to popularna przekąska i składnik ciast i deserów. Czy warto po nie sięgać? Czy są zdrowe? Kto powinien szczególnie je jeść? Sprawdź już teraz w artykule! Tego o nich nie wiesz! Migdały mają szerokie zastosowanie w kuchni i są też samodzielną przekąską. Ciekawostką jest, że są to… pestki. Drzewo, z którego pochodzą to migdałowiec […]
czytaj więcej...Migdały w diecie – sprawdź, dlaczego warto je spożywać!
Migdały słodkie są uprawiane na potrzeby zastosowania w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i w lecznictwie. Najlepiej spożywać je na surowo, ponieważ w trakcie obróbki chemicznej tracą swoje cenne właściwości. Wykorzystanie migdałów w kuchniach świata Migdały spożywane są na świeżo lub po przetworzeniu. W Gruzji przyrządza się z ich dodatkiem tzw. czurkchały, czyli owocowo-migdałowe kiełbaski. Ormianie z […]
czytaj więcej...