PRODUCENT | Zdrowo Namieszane |
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
10,50 zł
Wartości odżywcze
mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana (20%)*, len mielony*, sól himalajska
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):
wartość energetyczna: 1172 kJ/280 kcal
tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
węglowodany: 32 g
w tym cukry: 2,4 g
błonnik: 0 g
białko: 9,5 g
sól: 0,56 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Dodaj: 4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody, 4 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła.
Przygotowanie:
1. W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (jajka, mleko, wodę, olej lub rozpuszczone masło).
2. Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą.
3. Odczekaj 5 minut aż ciasto zgęstnieje.
4. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika).
5. Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta.
6. Naleśniki smaż z obu stron i układaj jeden na drugim.
7. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.
Gotowe naleśniki przykryj szczelnie i przechowuj w lodówce do 2 dni.
Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- ekologiczna mieszanka do przygotowania naleśników
- bez mąki pszennej
- ilość porcji: 14
Opinie o produkcie: BIO Naleśniki z mąką gryczaną 196g Zdrowo Namieszane
Najchętniej czytane
PRZEPIS NA NALEŚNIKI – bez glutenu!
Przepis na naleśniki powinien odpowiadać nam pod każdym względem. Jedni lubią grube i puszyste, inni cienkie i chrupiące. Nie każdy jednak chce i nie każdy może spożywać je w wersji z glutenem, dlatego dziś przygotowaliśmy przepis na naleśniki dla osób z celiakią. Idealnie pasuje do nich kokosowe nadzienie!
czytaj więcej...Naleśniki inaczej, czyli pancakes.U nas w wersji z olejem kokosowym :)
Historia naleśników Historia popularnych naleśników jest długa, bo naleśniki są obecne w każdej kulturze, a każdy kraj ma swoją odmianę ich przygotowywania. Ciekawostką jest, że archeolodzy uważają naleśniki za pierwszy, przetworzony produkt zbożowy jedzony globalnie i powszechnie. Były one obecne w jadłospisie każdego kraju i tak jest do dziś. Normą jest ich okrągły kształt, forma […]
czytaj więcej...