PRODUCENT | Zdrowo Namieszane |
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
Wartości odżywcze
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona chia* (1%), środek spulchniający: węglan sodu, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające: winiany potasu, węglan sodu)), sól himalajska
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):
wartość energetyczna: 1127 kJ/269 kcal
tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
węglowodany: 35 g
w tym cukry: 12 g
błonnik: 1 g
białko: 5,2 g
sól: 0,77 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Zastosowanie
Dodaj: 3 jajka, 200 ml jogurtu naturalnego lub maślanki, 110 ml oleju lub rozpuszczonego masła (ok.13 łyżek), 3 bardzo dojrzałe banany.
Przygotowanie:
1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C bez termoobiegu.
2. Podłużną formę do pieczenia (np. 25x12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką.
3. Do dużej miski włóż banany, jogurt, jajka oraz olej i dokładnie zmiksuj.
4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj.
5. Gotową masę przelej do formy.
6. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.
Chlebek po przygotowaniu trzymaj w lodówce do 4 dni.
Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- ekologiczna mieszanka do przygotowania chlebka bananowego
- bez mąki pszennej
- ilość porcji: ok. 22
Opinie o produkcie: BIO Chlebek bananowy z chia 400g Zdrowo Namieszane
Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również
Najchętniej czytane
Bananowe brownie – IDEALNE DO KAWY!
Brownie to pyszny przysmak niezwykle popularny w USA o intensywnym czekoladowym smaku. Występuje zazwyczaj w postaci pojedynczych, płaskich, kwadratowych porcji ciasta albo miniaturowych deserów, czy muffinów. Struktura ciasta jest zbita i mokra – wewnątrz tworzy lekki zakalec, zaś na zewnątrz jest twarde. Pierwotna wersja tego ciasta, choć była nieudanym wypiekiem, zachwyciła gości, którzy skosztowali go […]
czytaj więcej...