tydzień odporności

Fasola mung na kiełki 50g - TORAF

PRODUCENTTORAF
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

2,99 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Zastosowanie

Są doskonałym dodatkiem do potraw kuchni azjatyckiej, jak również do sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek czy na kanapkę.

 

Aby wyhodować kiełki w kiełkownicy postępuj zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia. Jeśli używasz szklanego słoika, przepłucz nasiona, następnie wsyp do wcześniej wyparzonego słoika i zalej przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez 10-12 godzin, następnie zlać wodę, a słoik nakryć gazą i postawić w ciepłym miejscu (18-22℃). Kiełki płukać 2-3 razy dziennie. Kiełki gotowe są do spożycia przy długości 1-2cm po 3-6 dniach.


Opis

Kiełki roślin cieszą się stale rosnącą popularnością przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość składników odżywczych. Stanowią one bowiem prawdziwą skarbnicę cennych witamin, przeciwutleniaczy, kwasów tłuszczowych oraz makro- i mikroelementów niezbędnych do codziennej, prawidłowej pracy całego organizmu. W cyklu życiowym roślin kiełki reprezentują moment największej żywotności, podczas kiełkowania zawartość witamin i enzymów gwałtownie wzrasta. Spożywając kiełki regularnie, można doświadczyć tej witalności. Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy lub szklanego słoika i gazy.

 

Smak i wartości odżywcze kiełków fasoli Mung sprawiły, że stała się ona ostatnio bardzo popularna. Jej kiełki są bardzo smaczne i chrupiące. Niektórzy porównują ich smak do świeżego, młodego groszku.

Kiełki fasoli Mung są bogate w składniki mineralne i witaminy takie jak: witamina E, B1, B2, B3 i B6, manganu, magnezu. Zawierają błonnik, łatwo przyswajalne białko oraz antyoksydanty. Kiełki fasoli Mung obniżają LDL (tzw. "zły cholesterol").



Opinie o produkcie: Fasola mung na kiełki 50g TORAF


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również