info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Probiotyk Matsun 30 kaps. - - Narum

Narum Matsun 30 kaps.

Probiotyk Matsun 30 kaps. - - Narum

49,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 4 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 62 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Probiotyk Matsun 30 kaps. - Narum - skład

MARKADATA WAŻNOŚCI
Narum2025-10-31

SKŁAD:

Lactobacillus delbrueckii,

Lactobacillus helveticus,

Lactococcus lactis ssp. Lactis,

Streptococcus salivarius ssp. Thermophiles,

Lactobacillus delbrueckii ssp. Lactis,

Lactobacillus rhamnosus,

Lactococcus lactis,

Lactococcus lactis ssp. Cremoris,

Lactococcus lactis ssp. Lactis,

Streptococcus salivarius,

Lactobacillus bulgaricus,

Lactobacillus acidophilus,

Lactobacillus salivarius,

Lactobacillus plantarum,

Lactobacillus streptococcus,

Streptococcus thermophiles,

Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus,

Lactobacillus casei,

Bifidobacterium bifidum,

Bifidobacterium longum,

otoczka kapsułki; substancja żelująca: guma gellan,

substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Probiotyk Matsun 30 kaps. - Narum - Zastosowanie

Zalecana porcja dzienna:

  • Dorośli i dzieci powyżej 12 lat: 3 – 4 kapsułki dziennie,
  • Dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1 – 2 kapsułki dziennie,
  • Dzieci w wieku od 3 do 6 lat: 1 kapsułka dziennie (po rozpuszczeniu w napoju).

 

Sposób użycia:

Kapsułki należy przyjmować 15-20 minut przed posiłkami z ½ szklanki napoju o temperaturze pokojowej (najlepiej z mlekiem, poza sytuacjami nietolerancji produktów mlecznych). Można otworzyć kapsułkę i rozpuścić jej zawartość w napoju. Dzieci do lat 6 mogą przyjmować produkt tylko po rozpuszczeniu w napoju.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać przy nadwrażliwości na składniki produktu. Kobiety w ciąży i karmiące powinny spożywać preparat po konsultacji z lekarzem.

Czas przyjmowania: dla optymalnego efektu zaleca się przyjmować przez 5-6 tygodni.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 10 °C w sposób niedostępny dla małych dzieci. Tylko na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.

Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.

Probiotyk Matsun 30 kaps. - Narum - Opis produktu

W okresie jesienno-zimowym nietrudno o infekcję. Dzieje się tak dlatego że nasz organizm atakują chorobotwórcze drobnoustroje, a ciągła walka układu odpornościowego z patogenami może doprowadzić do osłabienia naszego układu odpornościowego. W niektórych sytuacjach niezbędne do naszego wyzdrowienia jest przyjęcie antybiotyku. Dzięki niemu usuwane są z naszego organizmu bakterie odpowiedzialne za chorobę, niestety jednocześnie zabijane są też te dobre bakterie. Dlatego zazwyczaj lekarz sugeruje nam zażywanie przy okazji antybiotykoterapii, dobrego probiotyku.

Suplement diety Matsun Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2 w kapsułkach służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej zdrowej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.

Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2 zawiera naturalny bukiet bakterii, które żyją ze sobą w symbiozie. W jej skład wchodzi 19 szczepów probiotycznych pochodzących z górskich rejonów Armenii, znanych już od 5 tys. lat ze swoich prozdrowotnych właściwości.

Matzoon lub Matsoni (Matsun) to rodzaj sfermentowanego napoju mlecznego, podobnego do jogurtu, który wywodzi się z Armenii. Jest wytwarzany głównie z mleka krowiego, ale również owczego, koziego czy bawolego, a nawet z mieszanki kilku rodzajów mleka. Do jego produkcji niezbędne są kultury bakterii mlekowych z poprzednich partii m.in. Lactobacillus acidophilus i Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus. Matsun używany jest nie tylko jako pożywienie, ale stosuje się go także w leczeniu różnych schorzeń takich jak choroby przewodu pokarmowego, choroby wątroby, a nawet jako kompresy na problemy skórne. Matsun był uważany w Armenii za najlepsze lekarstwo, które przywraca florę jelitową, usuwa negatywne bakterie żyjące w jelitach i zwiększa apetyt. Metody te były znane już w średniowieczu, o czym wspominają średniowieczni pisarze armeńscy.

 

Właściwości Lactobacterium mazuni "Karine" Str. 2:

- utrzymuje i reguluje fizjologiczną równowagę mikroflory jelitowej;

- dostarcza witaminy A, B i D, a także białka, aminokwasy i niektóre minerały, np. magnez, fosfor i wapń;

- ogranicza tworzenie się gazów, eliminuje zaparcia, poprawia perystaltykę jelit;

- normalizuje metabolizm, oczyszcza wątrobę;

- wzmacnia tkankę kostną, zmniejsza prawdopodobieństwo próchnicy, osteoporozy;

- stymuluje produkcję interferonu i aktywność makrofagów - komórek ochronnych;

- poprawia krążenie krwi poprzez zwiększenie napięcia naczyń krwionośnych;

- stabilizuje czynność wątroby, nerek;

- uspokaja nerwy, zwalcza bezsenność, pomaga radzić sobie ze stresem;

- utrzymuje ostrość wzroku;

- usuwa toksyny, „zły” cholesterol, rozpuszcza płytki nazębne, zwiększa witalność;

- poprawia stan włosów, wzmacnia paznokcie, sprzyja regeneracji skóry.

 

NARUM MATSUM wskazany jest szczególnie:

  • jako wsparcie podczas i po antybiotykoterapii;
  • w potrzebie uzupełnienia flory bakteryjnej jelit o bakterie Lactobacillus;
  • przy długotrwałym stresie.

Opinie klientów