Makaron świderki z zielonego groszku 250g Bartolini

KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

6,99 zł

RABAT - 13%

7,99 zł

-13

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Bezglutenowy makaron dla miłośników połączenie tradycji z nowoczesnością. Makaron przygotowany został z mąki z zielonego groszku w formie świderków (fusilli) w zielonym, efektownie wyglądającym w różnych daniach kolorze. 

 

Makaron ten charakteryzuje się niską kalorycznością oraz dużą zawartością wartości odżywczych: białka, błonnika, witamin i minerałów. Idealny dla osób kochających dania z makaronem i będących na diecie bezglutenowej. Wśród makaronów wyróżnia się dużą zawartością białka.

 

Doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym, dodatek do zup, zapiekanek i sałatek makaronowych.

 

Producent makaronu, Bartolini to firma polska łącząca tradycję i nowoczesne rozwiązania technologiczne, która produkuje i sprzedaje makarony już od 25 lat.


Wartości odżywcze

mąka z groszku zielonego

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartości energetyczne 1459kJ / 345kcal

Tłuszcz całkowity 1,8g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g

Węglowodany przyswajalne 55g

w tym cukry 6,6g

Błonnik 9,0g

Białko 22g

Sól 0,01g

 

ALERGENY

pszenica


Zastosowanie

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Wrzucać do wrzątku.

Główny składnik makaronów z warzywnymi i mięsnymi sosami, zapiekanek i sałatek makaronowych, dodatek do dań głównych i sałatek makaronowych.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Opinie o produkcie: Makaron świderki z zielonego groszku 250g Bartolini


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również