Makaron durum muszla pięciosmakowa 400g Bartolini

WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

7,79 zł

RABAT - 8%

8,49 zł

-8

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Makaron muszelki w pięciu kolorach zachwyci wyglądem i smakiem każdego miłośnika dań z makaronu. Makaron muszelki (po włosku Conchiglie) przygotowany został z pszenicy odmiany durum, posiadającej wiele cennych wartości odżywczych i niską kaloryczność.

 

Makaron został wzbogacony pysznym dodatkiem suszonych pomidorów, buraków, szpinaku i kurkumy dzięki czemu otrzymany makaron w pięciu kolorach: białym, żółtym, zielonym, czerwonym i pomarańczowym.

 

Makaron Conchiglia jest doskonały do makaronów z sosem warzywnym lub mięsnym oraz składnikiem zapiekanek i sałatek makaronowych. Ugotowane al dente makaronowe muszelki można nadziewać farszem i podawać jako przystawkę lub zapiekać.

 

Producent makaronu, Bartolini to firma polska łącząca tradycję i nowoczesne rozwiązania technologiczne, która produkuje i sprzedaje makarony już od 25 lat.


Wartości odżywcze

Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (szpinak suszony, pomidor suszony, burak suszony), przyprawa: kurkuma.

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartości energetyczne 1527 kJ / 360 kcal

Tłuszcz całkowity 1,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g

Węglowodany przyswajalne 72 g

w tym cukry 3,9 g

Błonnik 3,6 g

Białko 12 g

Sól 0,01 g

 

ALERGENY

pszenica


Zastosowanie

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Wrzucać do wrzątku.

Główny składnik makaronów z warzywnymi i mięsnymi sosami, zapiekanek i sałatek makaronowych, dodatek do dań głównych i sałatek makaronowych.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Opinie o produkcie: Makaron durum muszla pięciosmakowa 400g Bartolini


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również