Makaron 6-jajeczny 250g Bartolini

WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

4,29 zł

RABAT - 14%

4,99 zł

-14

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Sześciojajeczny makaron Bartolini to produkt inspirowany tradycją kulinarną i przygotowany zgodnie z recepturą stosowaną w naszym kraju od lat.

 

Jego lekko chropowata powierzchnia, która doskonale chłonie sosy i zupy oraz sprawia, że makaron nie skleja się, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. 

 

Makaron nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor jest zasługą prostej domowej receptury - połączenia mąki, wody i świeżych jajek.

 

Makaron jest cienko krojony, jedynie 1,5 mm, dzięki czemu jest delikatny i szybko się gotuje. Idealnie nadaje się do zup i sosów. W Polsce najczęściej serwuje się go z rosołem.

 

Producent makaronu, Bartolini to firma polska łącząca tradycję i nowoczesne rozwiązania technologiczne, która produkuje i sprzedaje makarony już od 25 lat.


Wartości odżywcze

mąka makaronowa pszenna, jaja świeże 23%

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartości energetyczne 591kJ / 140kcal

Tłuszcz całkowity 1,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g

Węglowodany 26g

w tym cukry <0,5g

Błonnik 2,2g

Białko 5,2g

Sól 0,02g

 

ALERGENY

pszenica


Zastosowanie

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu). Wrzucać do wrzątku.

Doskonały dodatek do zup, szczególnie do rosołu.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.



Opinie o produkcie: Makaron 6-jajeczny 250g Bartolini