BIO Makaron konjac noodle 385g

WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

8,29 zł

RABAT - 8%

8,99 zł

-8

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Bezglutenowy makaron typu noodle do spożywania na zimno lub gorąco. Przygotowany z ekologicznej mąki konjac z dodatkiem ekologicznego błonnika owsianego. Glukomannan konjak to rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny o tej samej nazwie. Bulwa rośliny konjac jest bardzo bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika. Najcenniejszą właściwością rośliny konjac jest wysoka zawartość błonnika. Konjac oprócz zawartości witamin, zawiera również mikroelementy takie jak żelazo, potas i wapń. Konjac jest znany i spożywany w Azji już od bardzo dawna.

Makaron ma tylko 9 kcal i jest źródłem błonnika pokarmowego odpowiedzialnego za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest również odpowiedzialny za uczucie sytości pomimo niskiej kaloryczności.

Jedno opakowanie to porcja dla 2-3 osób.


Wartości odżywcze

woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac, ekologiczny błonnik owsiany

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g/100ml

Wartość energetyczna 35kJ/9kcal

Tłuszcz 0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone g

Węglowodany 0g

w tym cukry 0g

Błonnik 4g

Białko 0,2g

Sól 0g


Zastosowanie

Odsącz wodę z worka z makaronem i przepłucz makaron w zimnej wodzie.

1. Dodaj do ulubionej zupy, gulaszu, dań typu stir-fry lub sałatki.

2. Gotuj makaron przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionej potrawy.

3. Podsmaż na patelni przez około minutę i dodaj do ulubionej potrawy.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Raz otwarte przechowywać w czystej wodzie maksymalnie 2 dni.



Opinie o produkcie: BIO Makaron konjac noodle 385g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również