info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

Podkategorie
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 1000g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
MEGA OKAZJA

Migdały całe 1000g - VIVIO

32,90 zł(167)
  duża dostępność
POZOSTAŁE GRAMATURY:

Migdały Wartości odżywcze

Składniki: migdały łuskane

Informujemy, że zamawiając migdały całe 1kg możesz otrzymać opakowanie 2x500g.

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

WITAMINY

Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A.

MINERAŁY

Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Migdały Zastosowanie

Migdały zastosowanie w kuchni

Migdały możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie pasują zarówno do pełnej świeżych owoców owsianki, jak i kruchych ciasteczek zbożowych. Ponadto, migdały są niezastąpione podczas wypieku świątecznych ciast. Bez przeszkód można połączyć je z warzywami, a nawet mięsem lub rybą.


Migdały Film


Migdały Opis

Migdały całe - stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A. Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu. Ich zaletą jest również zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. 

Migdały często wykorzystywane są do produkcji mąki, która szczególnie ceniona jest przez osoby przestrzegające zasad diety bezglutenowej. Ponadto, nasiona migdałowca stosowane są w produkcji specjalnej pasty migdałowej o wyjątkowych wartościach odżywczych. Jedzone w umiarkowanych ilościach przyczyniają się do zmniejszenia dolegliwości związanych z mdłościami. 

 

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAHiszpania
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
3 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY500g