-5% Z KODEM: WAKACJE    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Stewia w tabletkach słodzik, cena, tabletki stewi właściwości
Stewia w tabletkach słodzik, cena, tabletki stewi właściwości
MEGA OKAZJAKRÓTKA DATA WAŻNOŚCI

Stevia tabletki - 200 tabletek - VIVIO

9,99 zł5,29 zł(5)
  duża dostępność

Wartości odżywcze

Składniki: substancja słodząca - glikozydy stewiolowe 35 % Reb-A98, substancja wypełniająca wodorowęglan sodu, regulator kwasowości - kwas winowy, substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych. 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Stewia w tabletkach:

- nadaje się do słodzenia napojów gorących, takich jak kawa, herbata i inne

- 1 tabletka odpowiada 1 łyżeczce cukru

- spożywać maksymalnie 5 tabletek dziennie na każde 15 kg wagi

- nie stosować u dzieci poniżej 3. roku życia 

- bardzo dobra rozpuszczalność

- proste dozowanie

 

 


Film


Opis

Stevia rebaudiana to jeden z gatunków stewii, której liście są ok. 35 razy słodsze od cukru buraczanego i są wolne od kalorii. Stewia to dobra alternatywa dla „zwykłego cukru”, którego używamy do słodzenia kawy i herbaty oraz do pieczenia i przyrządzania potraw.

Stewia występuje w postaci proszku, tabletek i płynu. Niezależnie od postaci, jest zawsze bardzo słodka, co ważne, nie zawiera przy tym żadnych kalorii. 

Stewia jest ok. 35 razy bardziej wydajna od cukru, co powoduje, że wystarcza na dłużej. 

PRODUCENTVIVIO
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
* PRODUKT Z DATĄ PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA2022-07-14
DARMOWA DOSTAWA od 199zł
NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Stewia. Dlaczego warto zastąpić nią cukier? Pieczemy ciasteczka ze stewią!

Stewia to roślina, która pochodzi z Brazylii i Paragwaju. Dziś uprawiana jest także w Japonii, Chinach i Tajlandii. Dlaczego uznawana jest za wartościowy zamiennik cukru? Stewia i zalety jej stosowania – komu jest polecana? Stewia jest źródłem związków nazywanych glikozydami stewilowymi i to dzięki  nim roślina ta jest nawet do 400 razy słodsza od cukru! […]

czytaj więcej...