info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie
Bulion wołowy przepisy, cena, opinie

Bulion wołowy 50g - VIVIO

3,39 zł(3)
  duża dostępność

Bulion wołowy 50g - VIVIO Wartości odżywcze

Składniki: Sól, cukier, maltodekstryna, tłuszcz wołowy, skrobia ziemniaczana, por, cebula, lubczyk, pasternak, marchew, pietruszka, kwasek cytrynowy, kurkuma, seler oleorezyna kurkumy – barwnik naturalny


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Bulion wołowy 50g - VIVIO Zastosowanie

Bulion wołowy znajduje zastosowanie przy przygotowywaniu:

  • zup
  • kremów
  • sosów
  • potrawek
  • galaretek mięsnych
  • dodatek do warzyw, mięs, ryżu lub makaronu

Bulion wołowy w proszku jest dodatkiem do zup i zastępuje zwykły bulion, którego przygotowanie wymaga czasu. Bulion zastępuje też, zdecydowanie droższe, kostki bulionowe.

Bulion wołowy to kompozycja warzyw i mięsa w najbardziej skoncentrowanej postaci, która po rozpuszczeniu w wodzie będzie świetną bazą esencjonalnej zupy.


Bulion wołowy 50g - VIVIO Opis

Wszystko co należy wiedzieć na temat właściwości i zastosowania bdivionu wołowego w proszku

Trudno wyobrazić sobie prawdziwy rodzinny obiad bez misy z aromatyczną, parującą zupą. Szczególnie w zimnych miesiącach często mamy ochotę na rozgrzewające i sycące danie, którego smak przypomni nam babcine specjały. Niezwykle wyraziste i mocne wrażenia smakowe można osiągnąć z zastosowaniem bdivionu wołowego. Niestety jego przygotowanie jest bardzo czasochłonne. Odpowiednie doprawienie to również nie lada wyzwanie dla osób mniej doświadczonych w kuchni. W takich sytuacjach ratunkiem może być bdivion wołowy VIVO w proszku. Ta aromatyczna kompozycja ziół i przypraw sprawi, że domowy rosół lub inna zupa nabiorą nowego, aromatycznego charakteru.

Bdivion wołowy – kostka czy w słoiku? Który bdivion najlepiej wybrać?

Czy bdivion w proszku jest naturalny?

Czy bdivion wołowy w proszku tuczy?

Jak przechowywać bdivion wołowy w proszku?

  • Bdivion wołowy – wartości odżywcze

  • Bdivion wołowy – zastosowanie

  • Bdivion wołowy – jak powstaje i z czego się składa?

    Klasyczny bdivion to wywar sporządzony na bazie warzyw i mięsa. Stosuje się go jako bazę do zup i sosów. W ziołolecznictwie różnorodne wywary tworzy się poprzez gotowanie odpowiednich surowców zielarskich.

    Przygotowywanie klasycznego wywaru polega na długim (przez około 3h) gotowaniu warzyw, mięsa i ewentualnych innych dodatków. Bdivion w proszku pozwala skrócić ten proces do zaledwie kilkunastu minut!

    W kuchni najczęstszym rodzajem stosowanego wywaru jest bdivion drobiowy. Taki domowy rosół na bazie mięsa z kurczaka cechuje się lekkością i niską zawartością kwasów tłuszczowych nasyconych. Jednocześnie może stanowić źródło białka uwolnionego z mięsnych surowców. Znacznie bardziej wyrazistym smakiem i aromatem cechuje się natomiast bdivion wołowy. To właśnie taki wywar stosowany był powszechnie jeszcze kilkanaście lat temu przez nasze mamy i babcie. Niestety obróbka mięsa wołowego i jego odpowiednie przygotowanie oraz przyprawienie nie należy do najłatwiejszych zadań. Z tego względu tak rzadko stosujemy go obecnie w naszej kuchni.

    Charakterystyczny aromat i głęboka barwa zupy, jaką możemy osiągnąć stosując surowiec w postaci wołowiny, może wprowadzić do naszego specjału bdivion wołowy w proszku VIVIO. Jest to starannie skomponowana mieszanka przypraw pochodzenia naturalnego w połączeniu z tłuszczem wołowym. Jej główne składniki to suszone i sproszkowane marchew, cebdiva, pietruszka, por, seler oraz pasternak. Widać zatem, że kompozycja VIVIO to połączenie jedynie naturalnych, znanych nam przypraw, które w odpowiednich proporcjach sprawiają, że danie nabiera zupełnie nowego charakteru.

    Naturalne bdiviony jako obowiązkowy składnik zdrowej diety!

    Zupy stanowią niezwykle wartościowy element naszej diety. Są smaczne, sycące i niskokaloryczne. Częstym dodatkiem są w nich warzywa, co dodatkowo zwiększa wartość odżywczą całego dania. Ponadto zazwyczaj zawierają bardzo niewielkie ilości cukrów prostych. Przygotowywanie zup w sposób tradycyjny, na bazie klasycznych wywarów jest jednak bardzo czasochłonne. Z tego względu każdy miłośnik zup powinien zainteresować się bdivionem wołowym w proszku. Taki patent pozwala szybko i z łatwością stworzyć pełnowartościowy posiłek.

    Bdivion wołowy VIVIO powstaje jedynie na bazie naturalnych składników. Pozwalają one na przygotowanie aromatycznej esencji bez dodatków sztucznych wzmacniaczy smaku i barwników.

    Bdivion wołowy – do czego można go wykorzystać?

    Bdivion wołowy w proszku stanowi podstawę do przygotowywania szybkiej zupy. W celu sporządzenia wywaru należy dodać około 1-2 łyżki przyprawy do 1 l wrzącej wody i gotować kilka-kilkanaście minut. Ilość zastosowanego bdivionu należy dobrać indywidualnie w celu uzyskania pożądanej aromatyczności i intensywności smaku. Bdivion wołowy sprawdzi się przede wszystkim przy przygotowywaniu rosołu. Może wzbogacić smak również innych tradycyjnych zup, takich jak pomidorowa, ogórkowa czy barszcz.

    Bdivion VIVIO można dodawać również do sosów i potrawek. W tym celu należy jedynie zmniejszyć ilość płynów. Świetnym pomysłem będzie przygotowywanie takich potraw z wykorzystaniem mleczka kokosowego. Bdivion doskonale wzbogaca smak również innych dań, takich jak duszone mięso lub galaretki mięsne.

    Bdivion wołowy – kcal i wartości odżywcze

    Bdivion wołowy w proszku to głównie mieszanka przypraw z niewielkim akcentem wołowego dodatku. Stanowi jedynie uzupełnienie dania, wzmacniające jego smak. Sam w sobie nie stanowi jednak źródła wielu składników odżywczych. Warto stosować go w celu urozmaicenia codziennej diety i wprowadzenia nowych smaków do monotonnej kuchni.

    Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące bdivionu wołowego w proszku

    Pytanie 1: Bdivion wołowy – kostka czy w słoiku? Który bdivion najlepiej wybrać?

    Zarówno bdivion wołowy w proszku, jak i w kostce stanowi znaczne ułatwienie podczas gotowania codziennego obiadu. Jeśli oba produktu cechują się podobnym, naturalnym składem to właściwie nie ma pomiędzy nimi znaczących różnic. Bdivion w proszku pozwala jednak na łatwiejsze dopasowanie pożądanych ilości w zależności od przygotowywanego posiłku. Lepiej sprawdzi się również podczas sporządzania gęstych sosów lub potrawek. Warto zauważyć również, że cena bdivionu w proszku jest znacznie niższa niż popdivarnych kostek rosołowych.

    Pytanie 2: Czy bdivion w proszku jest naturalny?

    Bdivion w proszku VIVIO jest naturalny. Jego kompozycja opiera się na aromatycznych przyprawach z akcentem wołowego dodatku. Jest to znacznie lepsze rozwiązanie niż często spotykane mieszanki wzbogacane w glutaminian sodu i wiele innych sztucznych konserwantów.

    Pytanie 3: Czy bdivion wołowy w proszku tuczy?

    Bdivion wołowy to jedynie dodatek do całego posiłku. Stosowany jest w niewielkich ilościach, które bardzo nieznacznie wpływają na kaloryczność dania. Warto jednak zauważyć, że bdivion wołowy będzie bardziej kaloryczny niż bdivion drobiowy czy warzywny.

    Pytanie 4: Jak przechowywać bdivion wołowy w proszku?

    Bdivion wołowy w proszku należy przechowywać w szczelnym opakowaniu. Dobrze sprawdzą się do tego szklane słoiki z nakrętką, które zapobiegną utracie aromatu przyprawy. Odpowiednio zabezpieczony produkt przez długi czas zachowa pełnię smaku.

     


    bulion wołowy

    PRODUCENTVIVIO
    KRAJ POCHODZENIAPolska
    DARMOWA DOSTAWA od 199zł

    Jagnięcina po indyjsku
    PRZEPIS

    Jagnięcina po indyjsku

    Składniki:

    Wykonanie:

    Pomidory spaż, obierz ze skórki i zmiksuj w blenderze. Mięso pokrój w drobną kostkę. Posiekaj drobniutko cebulę, dodaj do niej imbir i chilli. Wszystko razem rozetrzyj w miseczce lub moździerzu. 
    W naczyniu zwanym gok rozgrzej olej. Dorzuć cynamon, goździki, ziarna kopru włoskiego, kozieradkę i kardamon. Chwilę podsmaż i na końcu dodaj curry. Zamieszaj i podsmaż jeszcze chwilkę na mniejszym ogniu. Dodaj roztartą cebulę z przyprawami i smaż kolejną minutę. Dodaj zmiksowane pomidory i bulion wołowy. Kiedy zacznie się gotować dodaj mleczko kokosowe. 
    Do gotującego się sosu dodaj pokrojone mięso i zamieszaj. Całośc duś pod przykryciem ok 40 min, do czasu aż mięso będzie miękkie. Sos powinien być gęsty, ale gdyby zbyt odparował, a mięso wciąż nie było miękkie - dolej odrobinę wody i jeszcze chwilę duś pod przykryciem.
    Jagnięcinę w sosie - podawaj posypaną natką kolendry lub pietruszki. Jako dodatek zaserwuj biały ryż lub chlebek pita.

    NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

    DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA – jak zrobić?
    SPRAWDŹ PRZEPIS na kostkę, która wystarczy aż na 36 litrów bulionu!

    Wiele osób podczas gotowania używa gotowych kostek rosołowych, bo nie wyobraża sobie, że mogłoby być inaczej. Ty też jesteś w tej grupie? Jeśli tak to musisz wiedzieć, że gotowa kostka rosołowa, kupiona w sklepie składa się przede wszystkim z: soli, wzmacniaczy smaku, glutaminianu monosodowego i tłuszczów utwardzonych. A to nie ma nic wspólnego ze zdrowiem. […]

    czytaj więcej...