info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Ocet jabłkowy przepis ekologiczny, ocet jabłkowy jak pić
Ocet jabłkowy przepis ekologiczny, ocet jabłkowy jak pić

BIO Ocet jabłkowy 300ml - Octim

8,69 zł(13)
  dostępne: 352 szt.

Zastosowanie

Ocet do bezpośredniego spożycia. Rozcieńczyć w stosunku 1:1.

Polecany jako:

- składnik zimnych sosów, majonezów;

- do marynat, zalew konserwujących;

- używany do dań mięsnych, ryb;

- dodatek do sałatek;

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przed spożyciem wstrząsnąć.


Film


Opis

Bio Ocet jabłkowy 6% kwasowości z naturalnej fermentacji. Ocet jabłkowy bio otrzymywany jest naturalną drogą, biologicznej fermentacji octowej, ekologicznego jabłkowego wina. Mętny kolor to zaleta octu jabłkowego, bowiem wskazuje na jego naturalne pochodzenie. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych. Produkt posiada charakterystyczny, lekko bursztynowy kolor i przyjemny jabłkowy zapach.

Regdivarne spożywanie octu jabłkowego pomaga w regdivacji poziomu kwasu solnego w organizmie. Ocet jabłkowy zawiera naturalne i cenne składniki np. potas, wapń, żelazo, pektyny, enzymy, likopen. Ocet jabłkowy zawiera spore ilości bioflawonoidów i beta karotenu, który zwalcza wolne rodniki. Obecność flawonoidów pomaga w lepszym przyswajaniu witaminy C w organizmie. Wszystkie składniki octu jabłkowego są bardzo dobrze przyswajalne.

Stosowanie octu jabłkowego było praktykowane od bardzo dawna. Sam Hipokrates polecał jego stosowanie w celu złagodzenia schorzeń dróg oddechowych, a Kleopatra zażywała zabiegów pielęgnacyjnych z jego dodatkiem w celu poprawienia urody. Ciężkostrawne potrawy serwowane na wystawnych staropolskich ucztach wymagały stosowania środka na lepsze trawienie. Z pomocą przychodził również wtedy ocet jabłkowy, który miał chronić przed dolegliwościami gastrycznymi. 

 

 

PRODUCENTOctim
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 199zł

Lekka sałatka melonowa
PRZEPIS

Lekka sałatka melonowa

Składniki:

– 1 opakowanie rukoli
– 1 melon miodowy
– 10 dag zielonych winogron
– 20 dag sera brie

Sos winegret z chili (składniki):

– 1 papryczka chili
– 4–5 łyżek oliwy
– 2–3 łyżki jabłkowego octu winnego
– 2–3 łyżki soku jabłkowego
– 2–3 łyżki jasnego sosu sojowego
– sól, pieprz

Wykonanie:

Sos winegret: oliwę wymieszaj z octem jabłkowym, sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Dodaj oczyszczoną z pestek drobno posiekaną papryczkę chili oraz sól i pieprz do smaku.

Rukolę opłucz, osącz i osusz. Melon umyj, osusz, przekrój na pół, usuń pestki, obierz ze skórki, a miąższ pokrój na kawałki. Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki, usuń pestki. Ser pokrój w kostkę.

Na koniec wszystkie składniki sałatki przełóż do miski, polej sosem winegret, wymieszaj i gotowe. Smacznego!

NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Ocet jabłkowy – właściwości, stosowanie, przechowywanie i sprawdzony przepis

Ocet jabłkowy to uniwersalny, prozdrowotny oraz tani produkt spożywczy. Ceniony jest nie tylko przez babcie, miłośników medycyny naturalnej, ale również i lekarzy. Uznaje się go za pomocny w wielu chorobach, a nawet odchudzaniu i pielęgnacji włosów oraz skóry. Jakie są jego najcenniejsze właściwości zdrowotne? Jak wykorzystać go w kuchni? Jak samodzielnie przygotować domowy ocet jabłkowy […]

czytaj więcej...

NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

Ocet jabłkowy – odwieczne panaceum. Co o nim wiemy?

Ocet jabłkowy to jeden z tych produktów, których zastosowanie znane i powszechnie cenione było od wieków i wciąż docenia je współczesna medycyna naturalna. Możemy wierzyć temu lub nie, jednak nasi przodkowie skutecznie walczyli z przeróżnymi dolegliwościami nie mając dostępu do tak wielu farmaceutyków. Dlaczego ocet jabłkowy warto stosować również dziś i czemu coraz częściej pojawia […]

czytaj więcej...