Jogurt probiotyczny VIVO - fiolka 0,5g

8,99 zł


Do koszyka

Dostępny na magazynie


30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 299zł
Zapytaj o produkt

Opis

Jogurt VIVO, to żywe kultury bakterii niezbędne do przygotowania domowego, naturalnego jogurtu probiotycznego. Polecany dla utrzymania prawidłowej flory bakteryjnej jelit, do codziennego spożywania. Domowy jogurt probiotyczny charakteryzuje się najwyższą świeżością i jakością, znakomitym smakiem, a co najważniejsze – zawartością kultur bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany z zakwaski nie zawiera barwników, mleka w proszku, zagęstników, polepszaczy smaku ani cukru.

Jogurt VIVO jest niskokaloryczny, w pełni naturalny. Polecany osobom z nietolerancją laktozy, ponieważ ułatwia jej trawienie. Kolejną z zalet jogurtu jest fakt, iż jego przygotowanie nie wymaga  za wiele czasu – wystarczy zaledwie kilka minut.

Skład / Wartości odżywcze

liofilizowane szczepy bakterii Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactococcus lactis ssp: lactis, diacetylactis, cremoris

Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld.

Szczegóły produktu

WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.

Pamiętaj, że zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.

Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj – powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić – mleko ma mieć temperaturę 37-40*C). 
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i dokładnie wymieszać.

Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin.


Opinie o produkcie: Jogurt probiotyczny VIVO - fiolka 0,5g


Ostatnio przeglądane produkty


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również